- Excel Vers. ve Dili
- 2019 türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06/10/2023
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Option Explicit
Sub Alan_Temizle()
If Application.WorksheetFunction.CountA(Range("U:U")) > 0 Then
Range("L2:U" & Rows.Count).ClearContents
MsgBox "Veriler silinmiştir.", vbInformation
Else
MsgBox "Silinecek veri bulunamadı!", vbExclamation
End If
End Sub
Hocam kusura bakmayın eksik bilgi verdim. Siz cevap yazdıktan sonra fark ettim. U satırında veri olmasa (L:U) arasında bilgisi bulunan personelin silinmemesi gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.Deneyiniz.
Kod "U" sütununda dolu hücreleri sayar. Eğer varsa (hangi satırda olduğu önemli değil) "L2:U..." alanını temizler.
C++:Option Explicit Sub Alan_Temizle() If Application.WorksheetFunction.CountA(Range("U:U")) > 0 Then Range("L2:U" & Rows.Count).ClearContents MsgBox "Veriler silinmiştir.", vbInformation Else MsgBox "Silinecek veri bulunamadı!", vbExclamation End If End Sub
Hocam U sütununda veri varsa (L-U aralığı) silinmesi gerekiyor. U sütununda veri olamayanlar silinmeyecek.Eklediğiniz dosyaya göre hangi satırların (L-U aralığı) silinmesi gerekiyor?
Option Explicit
Sub Alan_Temizle()
Dim Alan As Range
For Each Alan In Range("U2:U" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row)
If Alan.Value <> "" Then
Range("L" & Alan.Row).Resize(, 10).ClearContents
End If
Next
MsgBox "Veriler silinmiştir.", vbInformation
End Sub
Hocam emeğinize sağlık. ALLAH razı olsun. Konu çözüldü.Deneyiniz.
C++:Option Explicit Sub Alan_Temizle() Dim Alan As Range For Each Alan In Range("U2:U" & Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row) If Alan.Value <> "" Then Range("L" & Alan.Row).Resize(, 10).ClearContents End If Next MsgBox "Veriler silinmiştir.", vbInformation End Sub