Belirli sütunlardaki değerleri toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ingilizce
Merhaba arkadaşlar,
Örneğin A1 hücresinde =C3+G3+J3 gibi bir formül olsun. Benim istediğim A1 hücresindeki formulü B1 hücresine kopyaladığımda (bir sağa aldığımda) oluşacak formülün =D3+H3+K3 değil de =H3+L3+O3 olması yani sütun isimlerinin 5 hane ilerlemesidir. Yani Her sağa kaydırmamda sütun adları 5 ilerlesin istiyorum.
Örnek bir listeyi de ekte gönderiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

=DOLAYLI(ADRES(4;SÜTUN(A1)*7-4))+DOLAYLI(ADRES(4;SÜTUN(A1)*7-1))+DOLAYLI(ADRES(4;SÜTUN(A1)*7))

Bu şekilde deneyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ingilizce
Çok teşekkür ederim. Denedim ve oldu. Yalnız benim kullandığım orjinal listede çok daha fazla ürün var ve bu formulü yazmak çok uzun olacak. Daha az zaman alacak alternatif bir yol olabilir mi? Anladığım kadarıyla address ve column gibi formulleri kullanmadan A1'de 4 yazılı olsun mesela =C[A1] yazdığımda C4 yazan bi durum söz konusu değil excelde?

Ayrıca bu kadar çabuk cevap verdiğiniz için de tekrar teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Çok teşekkür ederim. Denedim ve oldu. Yalnız benim kullandığım orjinal listede çok daha fazla ürün var ve bu formulü yazmak çok uzun olacak. Daha az zaman alacak alternatif bir yol olabilir mi? Anladığım kadarıyla address ve column gibi formulleri kullanmadan A1'de 4 yazılı olsun mesela =C[A1] yazdığımda C4 yazan bi durum söz konusu değil excelde?

Ayrıca bu kadar çabuk cevap verdiğiniz için de tekrar teşekkürler.
Dosyanıza yakın bir tablo ekleyerek açıklarsanız alternatif formül yazabilirim..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ingilizce
Aslında söylemek istediğim bana da biraz saçma geliyor ama belki bu tarz bir kısayol vardır diye soruyorum.
Tamamen uydurma bir şekilde ve tablodan bağımsız olarak söylüyorum:
=[C+3]2 yazdığımda F2'deki değeri yazdırmanın bi yolu yok mu??

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Aslında söylemek istediğim bana da biraz saçma geliyor ama belki bu tarz bir kısayol vardır diye soruyorum.
Tamamen uydurma bir şekilde ve tablodan bağımsız olarak söylüyorum:
=[C+3]2 yazdığımda F2'deki değeri yazdırmanın bi yolu yok mu??
Açıklamanızı anlayamadım, bu yüzden örnek ekleyerek açıklayınız demiştim. Eki inceleyiniz. Bu mantıkla yapabilirsiniz..

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
ingilizce
Çok teşekkür ederim, bu formül ile çok daha rahat yapabilirim.