Belirtilen hücredeki tarih bugün olduğunda animasyon veya uyarı

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba, daha önceden benzer bir soru sorulmuş ancak benim istediğimi karşılamadı. O yüzden başlıkta belirttiğim konuyu biraz açayım sizlere.

Şuan hazır olmamakla beraber bir excel dosyası içerisinde konu başlıkları ve o konunun yapılması gereken son gün (tarih) yer alacak. Benim sizlerden istediğim hücrede belirttiğim tarihin günü geldiğinde tarihin bulunduğu hücrede animasyon veya bir şekilde diğer tarihlerin yer aldığı hücrelerden ayrılsın, kendini belli etsin.
Şimdiden konuyla ilgilenenlere teşekkür ederim.
senertann@gmail.com

Excel Vers. ve Dili
2007
Hücredeki tarih geldiğinde animasyon olması

Öncelikle teşekkürler.
Söylediğiniz şey işimi gördü. Birşey daha sormak istiyorum. Peki tarih bugün olduğunda belirttiğim biçimlendirme geçerli oluyor mesela rengi kırmızı oluyor ve diğer tarihlerden farklı olduğunu anlıyoruz. Ancak bir sonraki güne geçtiğimizde biçimlendirme geçerliliğini kaybedip o günki tarihlere aynı biçimlerdirmeyi uyguluyor mu ? Yani hergün aynı işlemi yapmasını ve o gün bittikten sonra eski haline gelmesini ve o günki tarihler için biçimlendirmenin geçerli olmasını istesem olur mu ? Umarım anlatabilmişimdir...

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Evet, yukardaki formül sadece günü geldiğinde işleme girer,

örnek

A1 de 16.09.2009 tarihi varsa bu hücre bugün yani 16.09.2009 da kırmızı olur yarın yani 17.09.2009 da eski halini alır.

.

Excel Vers. ve Dili
2007
Teşekkür

Tamam o zaman. Kolay gelsin. teşekkür ederim.