Belirtilen karakterler arasını silmek

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Ekli örnek dosyamda "B" sutununda hücre içerisinde bulunan cümlelerden buji kelimesi ile EA kelimesi arasını silmesini istiyorum.
Örnek: Buji H 6 DC EA 0.7 mm
Buji 0.7 mm şeklinde kalmasını, H 6 DC kısmının silinmesini gibi.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu formül işinizi görür mü?

Kod:
=EĞER(VE(ESAYIYSA(MBUL("buji";B2;1));SAĞDAN(B2;2)="mm");"Buji "&SAĞDAN(B2;6);B2)

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
sn. uzmanamele, ilgine çok teşekkür ederim, eğer sonu hep mm ile bitmiş olsaydı evet işimi görürdü, ancak "mm" ile bitmeyip devam eden satırlarım var (parantez içinde bir açıklama olabilir), veya daha başka bir uzuntısı olduğunda bu formül işimi görmüyor, kod ile çözüm bulunabilirse daha kullanışlı ve başka dosyalarda da kullanılabilir. Teşekkürler.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
örnek verilerinizden hareketle bu formül oluşturuldu.
eğer daha farklı bir veri varsa nasıl bir yapıya sahip olduğunu görmek lazım.
bu formül içinde böyle makro içinde.

Kod:
=EĞER(VE(ESAYIYSA(MBUL("buji";B2;1));ESAYIYSA(MBUL("mm";B2;1)));"Buji "&SAĞDAN(B2;6);B2)
şeklinde de olabilir ama
Kod:
"Buji "&SAĞDAN(B2;6)
kısmı değişecektir. genelleme yapabilmek için daha fazla şey bilmek lazım.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Sn. uzmanamele ilginize çok teşekkür ederim, bu şekilde de şu an için gereksiniz duyduğum işimi halledebilirim, ben genelleme yapmak ve arşivime eklemek adına tekrar soruyorum, belirttiğim iki karakterler hariç bu iki karakter arasında kalan kısmın silinmesi, bunlar bilirli bir hücrede de belirtilebilir, örneğin başlangıç kelime a1 hücresinde "buji", bitiş kelime b1 hücresine "EA" vb. hatta başka bir kodla da belirtilen başlangıç ve bitiş kelimelirinin de silinmesi şeklinde ayrıca bir kod veya formül de olabilir.
cümle içinde buji kelimesinden öncesi, EA kelimesinden sonrası kelimeler de olacaktır.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sn. uzmanamele ilginize çok teşekkür ederim, bu şekilde de şu an için gereksiniz duyduğum işimi halledebilirim, ben genelleme yapmak ve arşivime eklemek adına tekrar soruyorum, belirttiğim iki karakterler hariç bu iki karakter arasında kalan kısmın silinmesi, bunlar bilirli bir hücrede de belirtilebilir, örneğin başlangıç kelime a1 hücresinde "buji", bitiş kelime b1 hücresine "EA" vb. hatta başka bir kodla da belirtilen başlangıç ve bitiş kelimelirinin de silinmesi şeklinde ayrıca bir kod veya formül de olabilir.
cümle içinde buji kelimesinden öncesi, EA kelimesinden sonrası kelimeler de olacaktır.
Merhaba,

Kod:
=YERİNEKOY(B3;PARÇAAL(B3;BUL("Buji";B3;1)+UZUNLUK("buji");BUL("EA";B3;1)-(BUL("Buji";B3;1)+UZUNLUK("buji")-UZUNLUK("EA")));"";1)
Denermisiniz..

.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Sn. espiyonajl tam istediğim gibi olmuş, teşekkür ederim, sn uzmanamele ve size çok teşekkür ediyorum. Sağolun.