belirtilen mantıksal içinde doğru değeri bulma

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
arkadaşlar, merhaba benim aşağıdaki formülü daha kısa nasıl yapabiliriz. yada belirtilen mantıksal içinde doğru değeri vermesini istiyorum.
eğer(sayfa1!b5>0;sayfa1!b5);eğer(sayfa2!b5>0;sayfa2!b5);"") şeklinde 8 sayfada b5 hücresinde hangisinde değer varsa o değeri versin. yazdığım formül örnekti bunu ben eğer komutunu iç içe yazarak yapıyorum, ama formül çok uzun oluyur bunun başka yolu varmı , teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sayısal değer olduğu düşünülere,

Kısaca;

=TOPLA(Sayfa1:Sayfa8!B5)

Formülü ile Sayfa1 ile Sayfa8 arasındaki B5 hücrelerini toplattırabilirsiniz.

Açıklamanıza göre bu formül işinizi görür sanırım. Eğer görmez ise daha detaylı açıklama yaparmısınız.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
ben sayfaları toplama değilde her sayfada ki b5 hücrelerin sadece birinde değer var daha doğrusu bir tarih var hangi sayfada tarih varsa o tarihi bana versin istiyorum.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Eğer verileriniz sayısal ise, ki sayısalmış. Aranan aralıkta tek bir değer varsa toplam alınca zaten size o değeri verecektir.

Bu da sizin istediğinizle aynı şey değil mi? Deneyip sizde sonuçları görebilirsiniz.

Eğer bu şekilde işinizi görmüyorsa Korhan Bey'in verdiği linki incelemenizi tavsiye ederim.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
ömer bey ve korhan bey her ikinizede teşekkür ederim. sanırım her ikiside sonuca gidiyor. en uygununu deneyeceğim. teşekkürler.