Belirtilen şartları gerçekleştirenlerin toplamını alma

Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe 64 bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18/10/2022
Kolay gelsin arkadaşlar. Belirtilen şartları gerçekleştirenlerin toplamının alındığı 2 formüle ihtiyacım var. Yardımcı olur musunuz? Örnek dosyayı ekte gönderiyorum. Teşekkür ederim

https://www.dosyaupload.com/5rsv

bulunduğum kurumda diğer dosya yükleme sayfaları
açmadığından mümkünse
dosyaupload.com ile gönderilmesi

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu koşullar sonucunda hangi sütunun toplamı alınacak?

En önemli detayı vermemişsiniz.

Excel Vers. ve Dili
18/10/2022
1. formülde Z sütununda bulunanların yani içinde Z.K ve Md.V yazanların toplamını alacak

2. formülde ise AD sütununda geçici gelen yazanların toplamını alacak
sayın Korhan

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
O kısımda bir problem yok.

Bu koşullarınız sağlandığında örneğin birinci sorunuz;

Bu koşullara göre nerenin toplamını alacaksınız?

Benim anladığıma göre siz toplamını değil bu kriterlere uyan satır sayısını bulmak istiyorsunuz?

Sorunuzda toplam ifadesi kafa karıştırıyor.

Excel Vers. ve Dili
18/10/2022
Merhaba sayın Korhan
1. formülde koşullar gerçekleştiğinde Z sütununda kaç adet içinde Z.K ve Md.V yazan kelime bulunduğu

2. formülde koşullar gerçekleştiğinde AD sütununda kaç adet içinde GEÇİCİ GELEN yazan kelime bulunduğu

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2010-Türkçe
Sayın teyadih
Sayın hocamız Korhan beyin açıklama isteyen mesajlarından sonra verdiğiniz cevaplardan anladığım kadarıyla dosyanızın veri alanının yan tarafına ÇOKEĞERSAY lı bir çözüm tablosu sundum. Umarım doğru sonuç üretir.
dosyanız ektedir.

https://www.dosyaupload.com/5rws

Excel Vers. ve Dili
18/10/2022
Sanırım anlatmakta zorlandım sayın Ataköylü-59 ve sayın Korhan AYHAN.
AI sütununda İstanbul 1.Dava Dairesi, Bursa 1.İdare Mahkemesi, İstanbul Adalet Komisyonu, Kocaeli 1.Vergi Mahkemesi, Edirne İdare Mahkemesi vb. yazılar var ve il adından sonra hepsinde de rakam var. Hepsini tek tek formüle atmak zor olduğundan kelimelerin içinde il adı ile birlikte Kom, Bölge, Dava, İşler, İşlem, Vezne gibi kelimeleri arıyoruz.

1.Formül için Eğer AI sütununda İstanbul ve Kom, İstanbul ve Bölge, İstanbul ve Dava, İstanbul ve İşler, İstanbul ve İşlem, İstanbul ve Vezne. İstanbul ve Ön kelimeleri varsa Z Sütunundaki kelimelerin için de kaç tane Z.K, M.V olduğunu tek formülde saymasını istiyorum.

2.Formül için de aynı şekilde Eğer AI sütununda İstanbul ve Kom, İstanbul ve Bölge, İstanbul ve Dava, İstanbul ve İşler, İstanbul ve İşlem, İstanbul ve Vezne. İstanbul ve Ön kelimeleri, Z Sütunundaki kelimelerin için de ise Z.K, M.V varsa AD sütunundaki kelimelerin için de kaç tane geçici gelen olan olduğunu tek formülde saymasını istiyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.

Excel Vers. ve Dili
18/10/2022
Gerek kalmadı sayın Ataköylü-59 ve sayın Korhan AYHAN. Başka bir şekilde hallettim. Teşekkür ederim ilginize ve alakanıza