modoste
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
ekli dosyamda önce kendim yapmaya çalıştım fakat başaramadım çalışma şu
Tablo Formül için sekmesindeki A22: BB42 arasına düzenlenmiş betonarme duvar tablosunda ayrı sekmeyede olur fakat ben aynı sekmede aşağıya sadece bir yere H45 hücresine 1 den 10 a kadar sayılardan birini yazacam neden 1-10 arası çizelgede 10 farklı yükseklik için (H22:BB23 arasına yuvarlaklar içine yazılan sayılar) H26:BB42 arasına yapılmış verileri ve sayıları formülle buldurmak.
her 1 metre için verilmiş abak tablosu aynı sutun sayısı kadar değildir kimisi 4 kimisi 5 kimisi 6 sütunluk bi sonuç buldurmamız lazım.
sonuçta oluşmasını istediğim tablo H47:M64
maksimum 6 sütunluk cevap çıkacağı için böyle düşündüm.
ben sarın renkl yerdeki çözümü manuel yaptım
18:20. satırları gizledim o verileri dolaylı formülünü kullanırımö ve kıyaslama yaparım diye açmıştım ama hocalarım oraya da bakabilirler.
yardımınızı bekliyorum.
yeşir renklendirmenin bi önemi yoktur silmemişim rengi.
ekli dosyamda önce kendim yapmaya çalıştım fakat başaramadım çalışma şu
Tablo Formül için sekmesindeki A22: BB42 arasına düzenlenmiş betonarme duvar tablosunda ayrı sekmeyede olur fakat ben aynı sekmede aşağıya sadece bir yere H45 hücresine 1 den 10 a kadar sayılardan birini yazacam neden 1-10 arası çizelgede 10 farklı yükseklik için (H22:BB23 arasına yuvarlaklar içine yazılan sayılar) H26:BB42 arasına yapılmış verileri ve sayıları formülle buldurmak.
her 1 metre için verilmiş abak tablosu aynı sutun sayısı kadar değildir kimisi 4 kimisi 5 kimisi 6 sütunluk bi sonuç buldurmamız lazım.
sonuçta oluşmasını istediğim tablo H47:M64
maksimum 6 sütunluk cevap çıkacağı için böyle düşündüm.
ben sarın renkl yerdeki çözümü manuel yaptım
18:20. satırları gizledim o verileri dolaylı formülünü kullanırımö ve kıyaslama yaparım diye açmıştım ama hocalarım oraya da bakabilirler.
yardımınızı bekliyorum.
yeşir renklendirmenin bi önemi yoktur silmemişim rengi.
Ekli dosyalar
-
204.5 KB Görüntüleme: 20