BELİRTİLEN ZAMANDA ÇALIŞAN MAKRO

Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
BELÝRTÝLEN ZAMANDA ÇALIÞAN MAKRO

Ben yazacağım bir makronun belirli bir tarihte çalışmasını istiyorum.Daha doğrusu bir Excel çalışma kitabı açıldıktan bir ay sonra söz konunusu oluşturacağım makruyu çalıştıracak bur koda iltiyacım var. Ã?rneğin makro kaydedilmiş olan Çalışma kitabı 07/02/2005 tarihinde açılmış olsun 07/03/2005 tarihine gelindiğinde makro otomatik olarak çalışsın
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Belirlenen zamanda çalışan bir makro ile ilgili bir örnek hazırladım. Ayrıntılar dosya içinde inceleyiniz. Makronun zamanında çalışması için dosyanın açık olması gerekir.
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Hocam belirttiğiniz gibi A2 Hücresindeki zaman ayarını normal zaman ayarının bir dakika ilerisine alıp butona tıkladım ama otomatik çalışacak makro çalışmadı bir gözden geçirebilirmisiniz. Teşekkürler
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Makro dediğim karşınıza bir msgbox çıkacak o kadar. Bu sizi yanıltmış olmasın, kesin olarak çalışıyor denedim.
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Hocam sorun benden kaynaklanıyormuş özür dilerim. Çalışmanız için teşekkür eder sağlıklı günler dilerim.
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Hocam Bu makroda şöyle bir değişiklik yapabilirmiyiz

B2 Hücresindeki tarih A2 hücresindeki zamana gelince makro çalışoyor. Bu yordamı şöye değiştirmek istiyorum

A2 hücresindeki tarih B2 hücresindeki tarihi geçtiğinde de kitaplık her açılışında bu makro çalışsın istiyorum. Þart: A2 >=B2 ise makro çalışsın

yardımcı olursanız sevinirim.

'Hücrelerin hangi çalışma sayfasında olduğu belirtmek gerekirmi?



Sub Düğme4_Tıklat()
'Burada Sayfa belirtmek gerekirmi
Sheets.("Sayfa1")
c = 0
Do
DoEvents
b = Now()
[b2] = b
If c = 1 Then Exit Sub
If [a2] = b Then
c = 1
Call calis
End If
Loop
End Sub

Sub calis()
MsgBox ("MAKRONUN ÇALIÞMA ZAMANI GELDİ")
End Sub
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Hocam özür dilerm eğer çok oldun demezsen ;

Ben aslında otomatik çalışmasını istediğim makronun hücrelere yazılan tarihe göre değilde makronun içinde belirtilen tarihe gelindiğinde çalışmasını istediğm makronun devreye girmesini istiyorum. Ã?rneğin makronun içinde belirtilen tarihe gelince ve bu tarihten sonra her seferinde o makro çalışsın.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kodu aşağıdaki gibi değiştirirseniz hücreden bilgi almasına gerek yoktur. Makronun çalışmasını istediğiniz zamanı,makroda tarihin yazılı olduğu yere yazın.

[vb:1:88d29582e1]Sub baslat()
c = 0
Do
DoEvents
b = Format(Now(), "dd/mm/yyyy hh:mm")
If c = 1 Then Exit Sub
If b = "10.02.2005 20:37" Then
c = 1
Call calis
End If
Loop
End Sub
Sub calis()
MsgBox ("MAKRONUN ÇALIÞMA ZAMANI GELDİ")
End Sub
[/vb:1:88d29582e1]
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Hocam bu konuyu biraz daha uzatmak istiyorum

Kod normalde belirtilen tarihte çalışıyor . Ben bilgisayar tarihinin makroda belirtilen tarihi geçmesi halinde her seferinde ilgili makronun çalışması için şöyle birşey denedim. ama olmadı.

If b = Date>= "10.03.2005 20:37" Then
yani tarih makroda belirtilen tarihi geçtiği zaman her seferinde çalışsın.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
If b = Date>= "10.03.2005 20:37" Then
yazım hatalı şöyle deneyin.

[vb:1:66053a49bb]If b => "10.03.2005 20:37" Then [/vb:1:66053a49bb]
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Hocam, işaret <= olursa tarih ne olursa olsun makro çalışıyor fakat işaretin => oması halinde tarih ne olursa olsun makro çalışmıyor

If b => "10.03.2005 20:37" Then
--------------------------------------------------------------------------------
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu gayet normal, çünkü mukayese edilen tarih geçtiğinde if sorgusu sürekli doğru olduğundan makroyu devamlı çalıştıracaktır. Bu nedenle sadece tek ihtimalli mukayese koymak gereklidir.
 
Katılım
8 Ekim 2004
Mesajlar
317
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003 TÜRKÇE
Leventm demişki

leventm' Alıntı:
Bu gayet normal, çünkü mukayese edilen tarih geçtiğinde if sorgusu sürekli doğru olduğundan makroyu devamlı çalıştıracaktır. Bu nedenle sadece tek ihtimalli mukayese koymak gereklidir.
Hocam ben mukayese edilen tarih geçtiğinde makronun devamlı çalışmasını istiyorum. Fakat mukayese edilen tarih bu günkü tarihten büyükse bu makronun çalışmasını istemiyorum. Ã?rneğin belirtilen tarih şimdiki tarihten bir hafta sonra makronun bir hafta sonra çalışmasını ve bu tarih geçildikten sonra sürekli çalışmasını istiyorum. Bunun için if sorgusu iki ihtimalli olup belirtilen tarih şimdiki tarihe büyük eşit olduğunda makro çalışsın aksi halde makro çalışmasın.

Yardımcı olursanız çok sevineceğim
 
Üst