Belli bir aralikta veri bulma

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Ingilizce
Merhabalar,

Asagidaki dosyada A ve C sutunlarinda listeler mevcut. Ben "FIND THIS" sutunundaki verilerin bu listelerin icinde olup olmadigini bulmak istiyorum. Fakat garip bir sekilde E2 ve E3 hucrelerindeki veriler her iki listede oldugu halde sonuc sutununlarinda (F ve G) gorunmuyorlar.

https://files.fm/u/qjhtj9kv

Bazi verilerse ornek dosyadaki gibi her iki tarafta oldugu halde sadece G sutununda gorunuyor.

Saatlerce ugrastim ve satir 500 lerden sonra bir seylerin gariplestigini farkettim, fakat halen sorun nerde hic bir fikrim yok.

Simdiden yardimlariniz icin cok tesekkurler.

Saygilarimla,
Ferdi

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Ingilizce
Merhaba,

Cevaplariniz icin tesekkurler fakat sonuc alamadim. makro cozumu hata verdi ve digeri aradigim sonucu vermedi. Bu arada konuyu actiktan sonra farkettim ki bu hata sanirim Excel limitlerinden kaynaklaniyor. Ornek olarak 550 satir var ve A2:A25 araligini silersem asagidaki formul calisiyor:

=IF(ISBLANK(E2),"",IFERROR(MID($A$1000,FIND(E2,$A$1000),7),""))

Sanirim veri limitleri astigi icin sonuc alamiyorum.

Peki sorum su asagidaki ornek icin baska nasil bir formul kullanabilirim:

Eger E2 hucresindeki veri A sutunu icinde mevcut ise F2 hucresine "YES" mevcut degil ise "NO" koyabilirmiyiz ?

Onemli ayrinti: hucre icinde veri tek degil (metin icinde)

Ornek olarak Aradigim veri: 1YB5

A sutunundaki metin: "0VK5-BC 1PU5-BC 1UE5-BC 1UF5-BC 1YB5-BC 2NO5-B 3FO5-BC 3IY5-BC"

vein03051976

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2027
Merhaba

Formülu "F2" hücresinde denermisiniz

EĞER(EHATALIYSA(BUL(E2;A2;1))=DOĞRU;"NO";"YES")

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Ingilizce
Merhaba

Formülu "F2" hücresinde denermisiniz

EĞER(EHATALIYSA(BUL(E2;A2;1))=DOĞRU;"NO";"YES")
Ingilizceye cevirip denedim fakat surekli hata veriyor. Sanirim iki nokta ust uste ve noktali virgulde farkli olmasi gerekiyor bendeki Excel surumunde. Farkli alternatifler denedim ama yinede beceremedim. Yinede yardiminiz icin tesekkurler.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - Ingilizce
Herkese cok tesekkurler, sorunu asagidaki formul ile cozdum :)

=IF(COUNTIF(A:A,"*"&E2&"*")>0,E2,"")