Belli kriterden sonraki ilk harfler büyük

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Ekli dosyamda
açıklama :s erklärung f, Darlegung e açıklama yapmak erklären, darlegen
şeklinde uzayan türkçe-almanca sözlük var. Her türkçe kelimeden sonra ise ": s" ifadesi olacak, ben bu ifadeden sonraki ilk harfin Büyük harfe çevrilmesini istiyorum.(türkçe olan kelimeler mavi ve bold, bu biçim bozulmadan olursa daha iyi olur)
açıklama :s Erklärung f, Darlegung e açıklama yapmak erklären, darlegen

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
zor olacağını tahmin etmiştim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub buyukharf()
Application.ScreenUpdating = False
For a = 1 To [a65536].End(3).Row
ilk = InStr(Cells(a, "a"), ":s ") + 2
deg = Split(Right(Cells(a, "a"), Len(Cells(a, "a")) - ilk), " ")
Cells(a, "a") = Replace(Cells(a, "a"), deg(0), Evaluate("=PROPER(" & """" & deg(0) & """" & ")"))
Cells(a, "a").Characters(Start:=ilk - 2, Length:=Len(Cells(a, "a")) - ilk + 3).Font.ColorIndex = xlAutomatic
Cells(a, "a").Characters(Start:=ilk - 2, Length:=Len(Cells(a, "a")) - ilk + 3).Font.FontStyle = "Normal"
Next
End Sub

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Evet eve gelir gelmiz ilk işim buraya bakmak oldu, ellerine sağlık sayın Levent Menteşoğlu, çok çok teşekkür ederim. Sağolun.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
aradığı kriteri (":s ") bulamadığı satırın ilk üçüncü harfini kalın yapıyor

Aşağıdaki kodu deneyin.

Kod:
Sub buyukharf()
Cells(a, "a") = Replace(Cells(a, "a"), deg(0), Evaluate("=PROPER(" & """" & deg(0) & """" & ")"))
Cells(a, "a").Characters(Start:=ilk - 2, Length:=Len(Cells(a, "a")) - ilk + 3).Font.ColorIndex = xlAutomatic
Cells(a, "a").Characters(Start:=ilk - 2, Length:=Len(Cells(a, "a")) - ilk + 3).Font.FontStyle = "Normal"
Next
End Sub
aradığı kriteri (":s ") bulamadığı satırın ilk üçüncü harfini kalın yapıyor ve yazı biçimini normale çeviriyor.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
(":s ") karakterleri olmadığında ne gibi bir işlem yapmalı. Eğer hiç bir işlem yapmasını istemiyorsanız kodu aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
[LEFT]Sub buyukharf()
[B][COLOR=red]if ilk=2 then goto 10[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]10[/COLOR][/B] Next[/LEFT]

[LEFT]End Sub[/LEFT]

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Sn. Levent Menteşoğlu ilginize verdiğiniz cevaba çok teşekkür ediyorum, affınıza sığınarak farklı bir soru sormak istiyorum, aynı dosyada aynı kriterin yerine ":s " başka bir kelime ile değiştirmek istersek örn. "isim" bu kodları bana yazarbilirmisiniz. (aynı anda birden fazla değişiklik yapılabilirse dahada güzel olur.) Saygılar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn. Levent Menteşoğlu ilginize verdiğiniz cevaba çok teşekkür ediyorum, affınıza sığınarak farklı bir soru sormak istiyorum, aynı dosyada aynı kriterin yerine ":s " başka bir kelime ile değiştirmek istersek örn. "isim" bu kodları bana yazarbilirmisiniz. (aynı anda birden fazla değişiklik yapılabilirse dahada güzel olur.) Saygılar.
Sorunuzu bir örnek üzerinde açıklarsanız daha net cevap verebilirim.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
a sutununda hücre içerisinde geçen herhangi bir değeri başka bir değer ile değiştirmek, örnek olarak ekli dosyamda "yapmak" kelimesini "yapmamak! kelimesi ile değiştirmek gibi., ancak kod içerisinde değişitirilecek kelime sayısı aynı anda birden fazla da olabilir, yada sayfa2'nin a sutununu yazılı değerler b sutununda yazılı değerler ile değiştirilsin gibi. (not hücre içerisinde geçen bir kelime) Teşekkür ederim.