Belli Surede Ne Kadar Uretilir

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
arkadaslar ekteki sayfada elimden geldigince aciklamaya calistim. oynadigim bi oyun icin bu formu olusturma calistim ama icinden cikamadim bi el atarsaniz sevinirim simdiden yardimlariniz icin tsk ederim...Ornektede belirttigim gibi mesela 10 saat boyunca uretim yapmak istiorum her bi kisi 13 dakika 24 saniyede cikiosa 10 saatte kac kisi uretilir ve 10 saatte uretilecek birimler icin toplam ne kadar kaynak gereklidir seklin...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Dosyanız ektedir. Bir iki ufak tefek değişiklikler yaptım. Ancak, sorunuzda ve örnek dosyanızdaki açıklamalarda net olmayan bilgiler var.Lütfen ekteki dosyanın "Sheet2" adlı sayfasını inceleyiniz. Umarım istediğiniz budur.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
yardimin icin tesekkur ederim istedigime yakin bise olmus bundan sonrasi kendim halledebilirim sadece bi iki sey sormam gerekiyor... mesela bi birimi uretmek 3 dakika 24 saniye suruyor ben 10 saat boyunca uretim yapmak istiorum bu 10 saatin icinde kac tane 3 dakika 24 saniye var onu hangi formulle yazabilirim...tmm hallettim tekrar tsk ederim:)

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
yardimin icin tesekkur ederim istedigime yakin bise olmus bundan sonrasi kendim halledebilirim sadece bi iki sey sormam gerekiyor... mesela bi birimi uretmek 3 dakika 24 saniye suruyor ben 10 saat boyunca uretim yapmak istiorum bu 10 saatin icinde kac tane 3 dakika 24 saniye var onu hangi formulle yazabilirim...tmm hallettim tekrar tsk ederim:)
Selam,
G2 hücresine

aşağıdaki kodu yazınız ve aşağıya doğru çoğaltınız.

Kod:
=(($D2*3600)/(($C$5*60)+$C$6))
Bu size D sütunundaki sürelerin içinde ne kadar belirtiğiniz (C5 ve C6 hücresi) süre var bulacaktır.
İyi çalışmalar.