beni delirten yineleme problemi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
merhaba arkadaşlar.sorum aslında basit bir soru ama çözemedim bir türlü.diyelim ki ben a1 hücresine =a1*b1+5 diye bir formül yazıyorum ve yinelemeyi etkinleştiriyorum.bu durumda a1 yerine 10 b1 yerine 5 yazdığımda 55 cevabını görmem gerekli.ancak bunu bazen görebiliyorum genelde çok alakasız sayıalr görüyorum.sizce hatam nerede?büyük ihtimal en fazla yineleme ve en büyük değişiklik kısımlarında problem yaşıyorum.şimdiden teşekkür ederim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Şöyle deneyin. :cool:
Kod:
=(A1*B1)+5
merhaba arkadaşlar.sorum aslında basit bir soru ama çözemedim bir türlü.diyelim ki ben a1 hücresine =a1*b1+5 diye bir formül yazıyorum ve yinelemeyi etkinleştiriyorum.bu durumda a1 yerine 10 b1 yerine 5 yazdığımda 55 cevabını görmem gerekli.ancak bunu bazen görebiliyorum genelde çok alakasız sayıalr görüyorum.sizce hatam nerede?büyük ihtimal en fazla yineleme ve en büyük değişiklik kısımlarında problem yaşıyorum.şimdiden teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2013
arkadaşlar bir süre sonra tekrar değişiyor değer çok büyüyor sebebi nedir?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duyuyorsunuz ki? Eğer aynı hücre içine işlem uygulamak istiyorsanız makro kullanmanız daha uygun olmaz mı?