Benzer İsimler ve Titreme

Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Sayın ustalarım, gönderdiğim programda,

Listeye tıkladığımızda, benzer isimlerden sadece en üsttekini buluyor, diğerlerini bulamıyor.

Raporlamalar formunu açarken de, isim çok olduğundan herhalde, yaklaşık olarak 1 dk. titredikten sonra açılıyor.

1- Benzer isimlerin hepsini buldurabilir miyiz?

2- Raporlamalar formunu hemen açtırabilir miyiz? (Çözüldü, yeni hali ektedir)
 
Son düzenleme:

isfa5878

Banned
Katılım
15 Kasım 2007
Mesajlar
117
Excel Vers. ve Dili
excel 2003
dosyanız da anormallik var...
dosya veya bilgisayarınız da virüs olabilir mi ?
görev yapmayan ve yaparken zorlandıran (VBA harici veya ileri düzeyde olduğundan görünmeyen) kodlar var.....
 
Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
2. sorunuz için raporlamalar userformunuzun initialize olayındaki kodları aşağıdaki ile değiştirin.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
  'En üstteki 3 satırlık kodla birlikte, formda çarpının kaybolmasını sağlar.
Dim hWnd As Long
  hWnd = FindWindowA("Thunder" & IIf(Application.Version Like "8*", "X", "D") & "Frame", Me.Caption)
  SetWindowLongA hWnd, -16, GetWindowLongA(hWnd, -16) And &HFFF7FFFF
Sheets("veri").Select
Set s1 = Sheets("veri")
Liste.RowSource = "veri!b2:b" & s1.[b65536].End(3).Row
For A = 2 To [c65536].End(3).Row 'kurumuna göre
If WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("E2:E" & A), s1.Cells(A, "E")) = 1 Then Kurumu.AddItem s1.Cells(A, "E")
If s1.Cells(A, "K") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("K2:K" & A), s1.Cells(A, "K")) = 1 Then KanGrubu.AddItem s1.Cells(A, "K")
If s1.Cells(A, "L") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("L2:L" & A), s1.Cells(A, "L")) = 1 Then Cinsiyeti.AddItem s1.Cells(A, "L")
If s1.Cells(A, "F") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("F2:F" & A), s1.Cells(A, "F")) = 1 Then KurumdakiG&#246;revi.AddItem s1.Cells(A, "F")
If s1.Cells(A, "G") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("G2:G" & A), s1.Cells(A, "G")) = 1 Then Brans&#305;.AddItem s1.Cells(A, "G")
If s1.Cells(A, "N") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("N2:N" & A), s1.Cells(A, "N")) = 1 Then Yetkisi.AddItem s1.Cells(A, "N")
If s1.Cells(A, "O") <> "" And WorksheetFunction.CountIf(s1.Range("O2:O" & A), s1.Cells(A, "O")) = 1 Then B&#246;lgesi.AddItem s1.Cells(A, "O")
Next
For A = 1 To 14
Controls("checkbox" & A).Caption = s1.Cells(1, A + 2) 'A + 1 veri B yi checkbox larda g&#246;sterir
Next
Liste.ListIndex = -1
End Sub
1. sorunuz i&#231;in biraz daha a&#231;&#305;klay&#305;c&#305; bilgi verin. &#214;rne&#287;in kasdetti&#287;iniz hangi userform ve nesnedir.
 
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Sevgili Levent karde&#351;im, 2. sorumun cevab&#305;n&#305; ald&#305;m &#231;ok te&#351;ekk&#252;rler, elinize ve akl&#305;n&#305;za sa&#287;l&#305;k.

1. soruya gelince;

Programda 2 tane "Ahmet ACAR" isimli ki&#351;i var. Bunlardan hangisini t&#305;klarsak t&#305;klayal&#305;m, UserForm ekran&#305;na listedeki ilk "Ahmet ACAR" isimli ki&#351;inin bilgileri geliyor. Sonu&#231; olarak ayn&#305; isimden ka&#231; ki&#351;i olursa olsun, hangisini t&#305;klarsak t&#305;klayal&#305;m, her durumda ayn&#305; isimden olanlar&#305;n 1.sinin bilgileri ekrana geliyor, UserFormdan di&#287;erlerinin bilgilerine ula&#351;&#305;lam&#305;yor.

&#350;imdiden Te&#351;ekk&#252;rler...
 
Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Listboxtaki kodu a&#351;a&#287;&#305;daki ile de&#287;i&#351;tirin.

Kod:
Private Sub ListBox1_Click()
On Error Resume Next
Sheets("veri").Select
Dim x As Integer
x = Sheets("veri").Range("B:B").Cells.Find(what:=ListBox1, LookIn:=xlValues).Row
B.Value = ListBox1
B = Sheets("veri").Cells(x, 2)
sat = ListBox1.ListIndex + 2
A.Value = Cells(sat, "a")
C.Value = Cells(sat, "c")
D.Value = Cells(sat, "d")
E.Value = Cells(sat, "e")
F.Value = Cells(sat, "f")
G.Value = Cells(sat, "g")
H.Value = Cells(sat, "h")
I.Value = Cells(sat, "I")
J.Value = Cells(sat, "j")
K.Value = Cells(sat, "k")
L.Value = Cells(sat, "l")
M.Value = Cells(sat, "m")
N.Value = Cells(sat, "n")
O.Value = Cells(sat, "o")
P.Value = Cells(sat, "p")
Sheets("temel").Cells(1, "C") = B.Value 'Ad&#305; Soyad&#305;
Sheets("temel").Cells(2, "C") = C.Value 'Ad&#305;
Sheets("temel").Cells(3, "C") = D.Value 'Soyad&#305;
Sheets("temel").Cells(4, "C") = E.Value 'Sendika No
Sheets("temel").Cells(5, "C") = F.Value 'Kurumu
Sheets("temel").Cells(6, "C") = G.Value 'Kurumdaki G&#246;revi
Sheets("temel").Cells(7, "C") = H.Value 'Bran&#351;&#305;
Sheets("temel").Cells(8, "C") = I.Value 'Ev Telefonu
Sheets("temel").Cells(9, "C") = J.Value 'Cep Telefonu
Sheets("temel").Cells(10, "C") = K.Value 'Kurum Telefonu
Sheets("temel").Cells(11, "C") = L.Value 'Kan Grubu
Sheets("temel").Cells(12, "C") = M.Value 'Cinsiyeti
Sheets("temel").Cells(13, "C") = N.Value 'Mail Adresi
Sheets("temel").Cells(14, "C") = O.Value 'Sendika Yetkisi
Sheets("temel").Cells(15, "C") = P.Value 'B&#246;lgesi
    sil.Enabled = True
    degistirguncelle.Enabled = True
    kay&#305;t.Enabled = False
    ComboBox2.SetFocus
End Sub
 
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Ustam, g&#252;ncellerken bi hata olu&#351;uyor. G&#252;ncelledi&#287;imiz ki&#351;iyi ilk sat&#305;ra al&#305;yor ve s&#305;ra numaras&#305;n&#305; bozuyor.

San&#305;r&#305;m ufak bi tadilat gerekli. Program&#305; &#231;al&#305;&#351;t&#305;r&#305;rsan&#305;z hatay&#305; d&#252;zeltece&#287;inizden eminim.

Ekli dosyada yeni hali mevcut.

Te&#351;ekk&#252;rler...
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Veri sayfas&#305;nda bulma hatas&#305; veriyor.

Bu hata &#231;&#246;z&#252;l&#252;rse program&#305;n tamamlanaca&#287;&#305;n&#305; tahmin ediyorum.
 
Katılım
9 Ocak 2008
Mesajlar
138
Excel Vers. ve Dili
2003 ve 2007
Arkadaşlar bu benim çok işime yarayacak ama görüntü konusunda değişiklik yapmak istiyorum fakat bilgim yok bunu benim için yapabilecek varsa yardımcı olmanızı isterim.Word olarak eklediğim şekilde olabilir mi?Yani demek istediğim raporla dediğimizde raporda görünen şekilin böyle olmasını ve bu haneleri girmemiz için gereken yerlerin açılması mümkünü yardımlarınız için şimdidedn teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Benim programdaki breysel sayfas&#305;n&#305; istedi&#287;iniz &#351;ekilde d&#252;zenleyebilirsiniz.

Ki&#351;iyi se&#231;ip, "Se&#231;ileni Raporla" d&#252;&#287;mesine t&#305;klad&#305;&#287;&#305;n&#305;zda &#231;&#305;kar.

Tabii istedi&#287;iniz bilgilerin kay&#305;ttan d&#252;zeltilmesi &#351;art&#305;yla. VBA dan istedi&#287;iniz de&#287;i&#351;ikli&#287;i yapabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
G&#252;ncelle butonundaki kodu a&#351;a&#287;&#305;daki ile de&#287;i&#351;tirerek deneyin.

Kod:
Private Sub degistirguncelle_Click()
On Error Resume Next
Sheets("veri").Select
    If A.Text = "s&#305;ra no" Then
    MsgBox "s&#305;ra no De&#287;eri de&#287;i&#351;tirilemez program taraf&#305;ndan kullan&#305;l&#305;yor...", , "De&#287;i&#351;tir Hatas&#305;!!!"
    Exit Sub
    End If
 
    If B.Value = "" Then
            MsgBox "&#214;nce arad&#305;&#287;&#305;n&#305;z veriyi BUL ile bulmal&#305;s&#305;n&#305;z"
            Exit Sub
        End If
 
 
     If MsgBox("" & B.Value & " isimli ki&#351;iye ait kay&#305;t  bilgileri de&#287;i&#351;tirilecek, emin misiniz?", vbQuestion + vbYesNo, "Dikkat") = vbYes Then
     If A = "" Or B = "" Then
        MsgBox "Ad&#305; Soyad&#305; listesinden bir Ki&#351;i se&#231;melisiniz"
    Else
    sat = ListBox1.ListIndex + 2
 
    Cells(sat, "b") = B.Value
    Cells(sat, "c") = C.Value
    Cells(sat, "d") = D.Value
    Cells(sat, "b") = E.Value
    Cells(sat, "e") = F.Value
    Cells(sat, "f") = G.Value
    Cells(sat, "g") = H.Value
    Cells(sat, "h") = I.Value
    Cells(sat, "I") = J.Value
    Cells(sat, "j") = K.Value
    Cells(sat, "k") = L.Value
    Cells(sat, "l") = M.Value
    Cells(sat, "m") = N.Value
    Cells(sat, "n") = O.Value
    Cells(sat, "o") = P.Value
    End If
    B.RowSource = "Veri!B1:B" & 1
    A.Value = WorksheetFunction.Count(Range("A1:A65500")) + 1
 
    ComboBox2.Value = "0"
MsgBox "" & B.Value & " isimli ki&#351;iye ait bilgiler de&#287;i&#351;tirilmi&#351;tir. &#304;yi &#231;al&#305;&#351;malar dilerim.", vbInformation, "Sendika Program&#305;"
    formutemizle_Click
    TextBox17 = Sheets("Sheet1").Range("A2").Value 'bayan
    TextBox18 = Sheets("Sheet1").Range("B2").Value 'erkek
    TextBox19 = Sheets("Sheet1").Range("C2").Value 'toplam
    ComboBox2.SetFocus
 
 End If
End Sub
 
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Ustam "&#246;nce arad&#305;&#287;&#305;n&#305;z veriyi BUL ile bulmal&#305;s&#305;n&#305;z " uyar&#305;s&#305; &#231;&#305;k&#305;yor.

Listeyi t&#305;klad&#305;&#287;&#305;m&#305;zda ekrana getiriyor ama, galiba veri sayfas&#305;ndan bulam&#305;yor.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kodu yeniledim tekrar deneyin.
 
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
ustam bi sorun var galiba.

değiştirilmiş dosyayı ekledim bi bakarmısınız.
 
Katılım
9 Ocak 2008
Mesajlar
138
Excel Vers. ve Dili
2003 ve 2007
Kişisel Bilgi Formu

Benim tam olarak istediğim bu değil kendime uyarlamak istiyorum ama seçileni raporladaki şekil gibi olmamalı ve verileri yazdığım şekil biraz daha çok haneli olmalı örnek resmi ekliyorum raporda görmek istediğim şekil ve veriler.Yardımlarınız için teşekkür ederim
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.
 
Katılım
9 Ocak 2008
Mesajlar
138
Excel Vers. ve Dili
2003 ve 2007
Benim tam olarak istediğim bu değil kendime uyarlamak istiyorum ama seçileni raporladaki şekil gibi olmamalı ve verileri yazdığım şekil biraz daha çok haneli olmalı örnek resmi ekliyorum raporda görmek istediğim şekil ve veriler.Yardımlarınız için teşekkür ederim
Tekrar yazmak durumunda kaldım aynı anda gönderince açıklamam geride kaldı yardımlarını için teşekkür ederim.Ben bunu kişisel bilgi formunda kullanıcam bana göre uyarlayabilecek arkadaşların yardımlarını bekliyorum
 
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Ustam eline ve de akl&#305;na sa&#287;l&#305;k, te&#351;ekk&#252;rler...

H&#305;zl&#305; arama k&#305;sm&#305;na yazd&#305;&#287;&#305;m&#305;z isimi de getirebilirmi yiz?

Kod de&#287;i&#351;ti&#287;i i&#231;in t&#305;klamadan sonra isted&#287;imiz ki&#351;iyi getirmiyor, bide oraya bakabilirmiyiz.

Ustam kusura bakma sonradan farkettim, silme i&#351;lemini de yapm&#305;yor.
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
denerim.

Benim tam olarak istediğim bu değil kendime uyarlamak istiyorum ama seçileni raporladaki şekil gibi olmamalı ve verileri yazdığım şekil biraz daha çok haneli olmalı örnek resmi ekliyorum raporda görmek istediğim şekil ve veriler.Yardımlarınız için teşekkür ederim

Farkındaysanız şu anda Levent beyden yardım alıyorum, bi kaç gün sonra buraya eklemeye çalışırım.

Başka arkadaşlar ilgilenirse daha şık olur, forumun zenginliği açısından.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
15 nolu mesaj&#305;mdaki dosyay&#305; yeniledim. Tekrar inceleyin.
 
Katılım
24 Şubat 2006
Mesajlar
243
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Ustam eline ve de akl&#305;na sa&#287;l&#305;k, harika olmu&#351;.

Ben 17 nolu mesaj&#305;, galiba siz &#231;al&#305;&#351;&#305;rken d&#252;zeltmi&#351;im.

Silme i&#351;leminde de bi kod de&#287;i&#351;ikli&#287;i gerekli san&#305;r&#305;m.

Bi de silme kodlar&#305;na bakabilirmiyiz.
 
Son düzenleme:
Üst