benzer satırlardan birini silme

herkese kolay gelsin elimizde büyük bir dosya var iki defa girilen bilgilerde var biz bunların yani aynı olanların birtanesini silmek istiyoruz nasıl yapabiliriz.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Bence en kolay yöntemlerden bir tanesi benzerliği kontrol edilecek sütuna göre sıralama yapmak ve iki satırın benzer olup olmadığını bir IF(EĞER) ile kontrol etmek.

Sonra da SÜZ kullanarak benzer satırların listelenmesini sağlamak ve silmek.

Ekteki dosyayı inceleyiniz.

Yöntem çok, makro ile doğrudan da silinebilir

Excel Vers. ve Dili
2010 beta
benzer satırlardan biri dışındakileri silme...

merhaba dostlar,

bu baslik altinda acıklamalardaki cözüm linklerine ulasamadım, bu yüzden sorumu bir daha yöneltecegim...

elimdeki excel dosyasında bir süzme yapmak istiyorum, ancak durum biraz karışık. listede kisilerin isimleri adresleri ve bulundukları sehirler yazmakta. bir bilgi bankası gibi gorünen sayfada aynı şahsın birden fazla kaydı yani satırı bulunmakta. bu satırlardan herbirinin adres hanesi var ancak hanelerde farklı adresler bulunabilmekte. yani kisinin birden fazla adresi olabilmekte. adresler el ile yazılmış ; yani sistematik yazım karakteristigi icermemekte. örnegin aynı şahsın satırlarından birinde adres hanesinde fener mahallesi yazarken, bir digerinde fener mah. ya da mh. yazabilmekte.

aynı olan daha dogrusu benzerlik gösteren satırlardan en açık adresli olan dışındakileri silmek ve kisilerin herbir adresi icin tek bir satır bırakmak istiyorum. en açık adres bu şekilde seçilebilir mi ? ya da bu baglamda işime yarayacak hangi yol izlenebilir ?

ayrıca 42. ve 43. satırlarda görebileceginiz iki örnekten ; H ilçe sütununda KAŞ yazan tercihim. dolayısıyla büyük bölümü aynı olan iki satırdan adres hanesinde Kaş, ilçe hanesinde merkez yazanın silinmesi iş kolaylıgı açısından benim icin önemli.

bir örnek sayfasını ekliyorum. çözüme nasıl gidebilecegim hakkında düşüncelerinizi, yardımlarınızı paylaşırsanız çok mutlu olurum.

selamlar
Zeki

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Public Sub MukerrerSil()
For i = [A65536].End(3).Row To 2 Step -1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(2, "A"), Cells(i, "A")), Cells(i, "A")) > 1 Then
Rows(i).Delete
End If
Next i
MsgBox "Mükerrer Kayıtlar Silinmiştir"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2010 beta
bu kodları gönderdigim örnek icin denedim neredeyse herseyi sildi simdi diger tarafa bakıyorum...

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
oradaki ornekler aynı isim hep ondan silindi isimler hep aynı

Excel Vers. ve Dili
2010 beta
bu sonucu aldım. 5 isim icin 1 adres ve aynı zamanda diger tüm sutunlarında silindigini goruyoruz. silmek istediklerim ise satırlar...

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
bu sonucu aldım. 5 isim icin 1 adres ve aynı zamanda diger tüm sutunlarında silindigini goruyoruz. silmek istediklerim ise satırlar...
konunuzu biraz daha ayrıntılı anlatabilseniz yanlıs cozum sunmak zorunda kalmayız unutulmamalıdır ki guzel hazırlanmıs soru yeni bilgiyi tetikler ogrenmeyi kamçılar saygılar :)

Excel Vers. ve Dili
2010 beta
hocam kisilerin gorundügü gibi bircok kayıdı var. adresleri aynı olan satırlar arasından bir tanesi dısındakileri silip, her kisinin her adresi icin bir satıra ulasmayı istiyoruz :D böylece satır satır kişilerin adresleri elimizde olacak. ekledigim tabi ki cok kucuk bir bölümü elimdeki excel dosyasının ama önceden de bahsettigim gibi adres bölümleri birbirlerinden farklı kısaltmalar iceriyor..

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Bumudur

Ekli dosyanızı incelermisiniz

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
Burada arkadas kişilerin farklı adreslerini alt alta almak istiyor gibi algıladım problemin tam çözemedim verilen bilgilerden onu algıladım

Excel Vers. ve Dili
2010 beta
evet dogru anlamıssınız. istedigim sey elimde adres listesi olması. yardımcı olamaz mısınız ?

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Ekli dosyayı denermisiniz

Sn. zeckzeck, Makroları verdiğim sıra numarasına göre tek tek çalıştırın, adres sutununda en uzun olan satır haricindeki mükerrer olanları siliyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 beta
tahsin bey su ana kadarki ilginiz icin öncelikle tesekkur ederim. ben muhtemelen birseyi eksik ya da yanlis yapiyorum. ilk sayfada 1 2 3 düğmeleri, ikinci sayfada ise 1 ve 7 numaralı düğmeler var. ama adres sutunundaki satırların tamamını siliyorlar. sırasıyla tek tek denedigimi düşünüyorum. sizce nerede hata yapıyorum ?

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Tekrar deneyiniz.

Sn. zeckzeck, 16 nolu mesajınızda belirttiğiniz mesajınız üzerine aynı dosyayı tekrar indirip kontrol ettim, herhangi bir sorun yok. her kişinin en uzun olan adresinden biri kalıp diğerleri siliniyor. Sayfa2 yi ben yedek olsun diye kopyalamıştım. Ordaki butonların dikkate almayınız. Ayrıca makro güvenlik seviyenizi orta olarak ayarlayıp tekrar ekte gönderdiğim dosyayı denermisiniz.
Önemli, denemeden önce dosyanızın mutlaka bir yedeğini almayı unutmayınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010 beta
makro ayarlarında 4 adet güvenlik seviyesi bulunmakta ve su an alttan ikinci seviyede bulunmakta. 1 2 3 numaralara tek tek tıkladığımda; geldigim noktayı görmeniz icin yüklüyorum.

Ekli dosyalar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Ben çalıştırdığımda ise sonuc

Hem evde hem işyerinde çalıştırdığıımda sonuç ekteki gibi görünüyor, sizde bu şekilde istemiştiniz sanırım.
Sizdeki gibi görünmesi için 1 numaralı makronun çalıştırılmaması durumunda öyle oluyur. Sırayla çalıştırdığımda ise benim resmini gönderdiğim şekilde oluyor.
Ayrıca başka indirip deneyen arkadaşlar sonuç hakkında yazarlarsa sorunu daha iyi anlayabiliriz sanırım.

Ekli dosyalar