Benzerleri ve farkları ayırma sorusu

Merhaba;

Ekte ki excel tablomda bir çok sütun var (Rapro No) sütünu baz alınarak diğer sütunlardakileri bir araya toplamaya çalışıyorum, şöyle ki.

Tabloda ki (Rapro No) aynı ancak diğer sütunları farklı bir çok satır var. Öyle bir formül olmalı ki (Rapro No) su aynı olan satırları birleştirip tek satır yapacak. Ancak Tek bir (Rapro No) olacak ve ayrı olan satırlarını ise yine o sütuna ait yerde birleştirecek.
Dolayısı ile hiç bir kayıp olmadan, mesela 5 farklı model, marka, oem no, tip, yıl olan 5 adet rapro no var, formül sonucunda tek rapro no ve yine aynı satırı takiben model içinde 4 farklı model, marka içinde 3 farklı marka olacak gibi...
Rapro no su aynı olan satırların farklı olanlarını bir araya toplayıp tek satır yapacak bir formül diyebilirim.

Olabilirliği var mıdır?

Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 (Tr)
Merhaba. Konuyu iyice anlayabilmemiz için örnek verebilirmisin

Ornek1

Merhaba,

Ekli dosyada 2 sheet halinde a.ıklamaya çalıştım.
1. sheet te orjinal dosya örnek satırları
2. sheet te ise olması gereken durum anlatmaya çalıştım.

msn: u_akca @ hotmail . com

İlginize Teşekkürler

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim, çok başarılı elinize sağlık.

İstediğimi anlatabilmişim, bir kaç eksik haricinde, şöyle ki;
Ürün tanımını ve yılı aktarmıyor, araç modeli, motor tipi, motor no dan tek bir satırda kini aktarıyor.
Ayrıca olabilir mi bilmiyorum ama aynı olanların yazılmaması sağlanabilir mi gibi geliştirebilirmiyiz?
Mesela Araç modelinde aynı rapro no ya ait bir kaç tane "FIAT" varsa bir tane yazsın gibi. Bu bütün sütunlar için geçerli olabilir mi?
Çok teşekkürler ilginize omerceri
Ekli dosya da tüm dosya nın makro çalıştırılmış hali var.
Bakanilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar