randzafer
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2013 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- süresiz üyelik
Merhaba,
B - C - D sütunlarını kapsayan bir verimiz var,
burada yapmak istediğim şey benzersiz bir isim listesini veri doğrulama ile listelemek
bunun için öncelikle B sütunundaki kişileri benzersiz olarak A sütununda 1 defa olacak
şekilde yazdırıyorum. Sonra bu kişileri G sütununa sıralı ve boşluksuz olarak listeliyorum,
her hangi bir sıralama ölçütü kullanmıyorum, ilk bulduğu isme göre getiriyor.
Bu listeyi veri doğrulama ile H sütununda açılır liste şeklinde göstermek istiyorum. Şimdi sorun şu ;
G sütununa isimleri getirebilmek için G12 hücresine ve altına formülü çektiğimde
H sütunundaki açılır listeye boşluk olarak geliyor, ben B29 hücresine yeni bir kişi eklediğimde
hem G sütununa geliyor hem de H sütuna geliyor, bir sorun yok ama G sütunundaki formülleri de
algılayıp H sütununda listede boşluk olarak gösteriyor.
Bunun önüne nasıl geçebiliriz ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
B - C - D sütunlarını kapsayan bir verimiz var,
burada yapmak istediğim şey benzersiz bir isim listesini veri doğrulama ile listelemek
bunun için öncelikle B sütunundaki kişileri benzersiz olarak A sütununda 1 defa olacak
şekilde yazdırıyorum. Sonra bu kişileri G sütununa sıralı ve boşluksuz olarak listeliyorum,
her hangi bir sıralama ölçütü kullanmıyorum, ilk bulduğu isme göre getiriyor.
Bu listeyi veri doğrulama ile H sütununda açılır liste şeklinde göstermek istiyorum. Şimdi sorun şu ;
G sütununa isimleri getirebilmek için G12 hücresine ve altına formülü çektiğimde
H sütunundaki açılır listeye boşluk olarak geliyor, ben B29 hücresine yeni bir kişi eklediğimde
hem G sütununa geliyor hem de H sütuna geliyor, bir sorun yok ama G sütunundaki formülleri de
algılayıp H sütununda listede boşluk olarak gösteriyor.
Bunun önüne nasıl geçebiliriz ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ekli dosyalar
-
12.9 KB Görüntüleme: 13