Beş Seçenekli Bir Sorunun Sonucuna Cevaba Göre Boş, Doğru ya da Yanlış Yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08/06/2018
Arkadaşlar,

Beş seçenekli bir sorunun sonucuna cevaba göre Boş, Doğru ya da Yanlış yazdırmak istiyorum. Soru boş bırakıldığında da Yanlış kabul ediyor. Çıkamadım içinden.

Örnek dosya ektedir.

Şimdiden teşekkürler.

Selam ve saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Hallettim arkadaşlar.

Kod:
=EĞER(F4=G4;"DOĞRU";EĞER(F4=0;"BOŞ";EĞER(F4<>0;"YANLIŞ")))

netzone

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
🅾🅵🅵🅸🅲🅴
⎝365 64 Bit 𝙏𝙍⎠
🆆🅸🅽🅳🅾🆆🆂
⎝11 64 Bit 𝙏𝙍⎠
12-09-2027
Merhaba, verdiğiniz örneğe göre sizin belirttiğiniz kod eksik kalacağı düşüncesindeyim. Zira siz tek hücreyi sorgulatmışsınız. Örneğinizde 5 Şık için Ayrı ayrı stunlar kullanılmış.

Gönderdiğiniz Örnekte; (Cevaplar 5 stun yanıt, 1 stun doğru cevap, 1 sonuç Doğru cevab)'ın yer aldığı görünmekte. Söz konusu örnekte ilk sorunuz için almanız gereken sonuç hücresi "K5" e aşağıdaki kodu yapıştırıp hücre kulpundan aşağı çekerseniz:

Verilen yanıtların birden fazla olması, boş olması, yanlış olması halinde buraya "YANLIŞ" yazdırılacaktır.

İlgili satırda sadece doğru cevap işaretlenmiş ise "DOĞRU" yazacaktır.

Çözümü olması dileğiyle.

Kod:
=EĞER((E5&F5&G5&H5&I5)=J5;"DOĞRU";"YANLIŞ")

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Merhaba, verdiğiniz örneğe göre sizin belirttiğiniz kod eksik kalacağı düşüncesindeyim. Zira siz tek hücreyi sorgulatmışsınız. Örneğinizde 5 Şık için Ayrı ayrı stunlar kullanılmış.

Gönderdiğiniz Örnekte; (Cevaplar 5 stun yanıt, 1 stun doğru cevap, 1 sonuç Doğru cevab)'ın yer aldığı görünmekte. Söz konusu örnekte ilk sorunuz için almanız gereken sonuç hücresi "K5" e aşağıdaki kodu yapıştırıp hücre kulpundan aşağı çekerseniz:

Verilen yanıtların birden fazla olması, boş olması, yanlış olması halinde buraya "YANLIŞ" yazdırılacaktır.

İlgili satırda sadece doğru cevap işaretlenmiş ise "DOĞRU" yazacaktır.

Çözümü olması dileğiyle.

Kod:
=EĞER((E5&F5&G5&H5&I5)=J5;"DOĞRU";"YANLIŞ")
Haklısınız.
Ancak sadece cevap anahtarı ile işaretlenen cevapları kıyaslayarak sorgulama yaptırdım. Çünkü soru boş bırakılmışsa, 4 yanlış 1 cevabı götüreceğinden, boşların da notun doğru hesaplanması için sorgulatılması gerekiyordu.

Ama sizin verdiğiniz kod da işime yaradı.

Çok teşekkürler.