biçime ve içeriğe göre toplama işlemi !!!

Excel Vers. ve Dili
officce 2000 türkçe
arkadaşlar lütfen yardımcı olun... ekte yer alan dosyada göreceğiniz gibi kendi oluştuğum bir modül var biçime göre toplama yapıyor. ve bir başka sütunda bulunan verilere göre toplama yaptırmak istiyorum. yani dosyada da göreceğiniz gibi rengi sarı olan hücrelerin içinden firması koru olan kişilerin maaşlarını toplatmak istiyorum. lütfen çok acil yardım edin... şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Renge göre toplama işlemi için excel2007 de ktf yazmaya gerek yok.
Ek dosyada hem renge göre hem de isme göre filtre uygulanarak alttoplam alınmıştır.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
officce 2000 türkçe
yaptığınız işlemi biliyorum ve sürekli kullanıyorum. ancak yapmak istediğim işlem karmaşık bir tablodan verileri başka bir sayafa alıp orada yeni bir rapor hazırlayabilmek. bu yüzden istediğim şekilde hem hücre rengine hemde başka bir hücrede yazan metne göre toplam alabilmeliyim. eklediğim tablo sadece sorunumu anlatmak için kullandığım basit bir tablodur.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

KTF yerine aşağıdaki gibi bir kod işinizi görür mü?
Kod:
Sub bcmtop()
For i = 3 To Range("d65536").End(3).Row
If Cells(i, "d") = "koru" And Cells(i, "e").Interior.ColorIndex = Cells(1, "g").Interior.ColorIndex Then
Top = Top + Cells(i, "e").Value
End If
Next
Cells(2, "g") = Top
End Sub

Excel Vers. ve Dili
officce 2000 türkçe
ben bu kodu excele kopyaladım. makro olarak. ancak çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
officce 2000 türkçe
sayın uzman bey. kusur bakmayın yanlış bir işlem yapmışım kodu aktarırken. teşekkür ederim çalışıyor şimdi. emeğinize sağlık.

Excel Vers. ve Dili
officce 2000 türkçe
peki bir şey daha sorabilir miyim? yazdığınız kodda verilerin toplamını g2 hücresine değilde başka bir sayfaya örneğin Sayfa2 ye yazdırmak istiyorum. bunu kod içerisinde nasıl kullanmalıyım Excel2007 de. ya da başka bir kitaba yazdırılabilir mi?

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
peki bir şey daha sorabilir miyim? yazdığınız kodda verilerin toplamını g2 hücresine değilde başka bir sayfaya örneğin Sayfa2 ye yazdırmak istiyorum. bunu kod içerisinde nasıl kullanmalıyım Excel2007 de. ya da başka bir kitaba yazdırılabilir mi?
Merhaba
bu şekilde olabilir, test ediniz.

Kod:
sheets("sayfa2").range("a1") = Top
Kod:
sheets("sayfa2").Cells(1, 1) = Top