Biçimlendirilmiş bir hücrenin olduğu sütuna istenilen bir rakkamın atanması

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09.07.2019
Biçimlendirme yapılmış olan bir sütuna istenilen bir rakkamın girilmesi için ve aynı sütunu sarı renge boyamak için ne yapmalıyım. Sorunu şu şekilde açıklayayım; Örneğin, User formda yılın herhangi bir ayını seçtim, bu aylara ait günleri yanyana hücrelere yazdı ve bu günlerde hafta sonlarını sarı renge boyadı şimdi asıl sorun başlıyor, hafta sonlarını sarı renge boyadıktan sonra bu hücrelerin bulunduğu sütunu aşağı doğru ( E5 sütunundan E75 e kadar ) sarı renge boyaması ve bu hücrelere benim belirlediğim ( 8 rakkamını ) rakkamı girmesini nasıl sağlayabilirim. Kısacası; (E5 den AI75 e kadar olan hücrelere hafta içi günlere 3, hafta sonu günlerine de 8 rakkamını yazdırmak istiyorum ) eğer yardım ederseniz sevinirim. Hepinize şimdiden teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sonucu gösteren bir örnek dosya eklerseniz faydalı olacaktır.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz. Umarım faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
Teşekkür

Selamlar,

Selamlar. Göndermiş olduğunuz dosya gerçekten çok işime yaradı. Beni büyük bir sıkıntıdan kurtardınız. Çok teşekkür ederim. İnşallah birgün bende birilerine yardım edebilecek noktaya gelirim.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel 2003
TÜRKÇE
Selamlar,

Sayın Cost_Control,
Örneğinizle, bugün sorduğum bir soruya çok güzel bir fikir verdiniz. Böyle bir makroya benim de iytiyacım var ama ben istiyorum ki ay ve yılı yazdığımda günler sağ tarafa doğru değil de, aşağıya doğru sıralansın istiyorum. Bunun için makroda nasıl bir değişiklik yapmalıyım. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla...

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sn COST_CONTROL'ün makrosunundaki ara kısımı aşağıdaki gibi düzenleyin

Kod:
Satır = 5
For GÜNLER = AYINİLKGÜNÜ To AYINSONGÜNÜ
Cells(Satır, 5) = GÜNLER
Satır = Satır + 1

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
Bu sorunun devamı

Selamlar,

Verdiğiniz örnek gerçekten çok işime yaradı. İlk önce teşekkürler. Sorun şurda; Pazar günlerinin boş kalmasını ve duruma göre pazar günlerine rakkam girmeyi istiyorum. Örnek üzerinde uğraştım ama bir türlü yapamadım. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekte örnek dosya üzerinde gerekli düzenlemeyi yaptım. İncelermisiniz.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
çok çok teşekkürler

Selamlar,

İnanın yaptıklarınıza ve çözümlerinize imreniyorum. Bilginiz karşısında eğilmemek elde değil. Benim bilgi adımlarım sizinkinin yanında herhalde emekleyen bir bebek misali gibi. İnsan birşeyler başardıkca kendine güveni ve morali artıyor. Bu programlama dilini muhakkak öğrenmem lazım. Bu konuyla ilgili kurs veren yerlerin var olup olmadığını bilmiyorum varsa tavsiye edebileceğiniz bir yer varmı. Ve çözümleriniz için tekrar çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
Formülde küçük bir sorun var zannedersem

Selamlar,

Dosyayı çalıştırdığımda alanı temizle dedikten sonra, Örneğin Mart ayını seçtiğimizde ve hücreleri doldur butonuna bastığımızda günleri sıralayıp hafta sonlarını renklendirerek sayfaya yazıyor. Buraya kadar tamam. Yeni bir ay seçeceğimizde alanı temizle butonuna basıp ekranı temizliyoruz, peşinden ay olarak Nisan'ı seçip hücreleri doldur butonunu tıkladığımızda temizlenen ekranda yeni ayın günlerini aktardıktan sonra bir önceki ayın son günü olan (31.gün) günün sütunları hala sarı renkte kalıyor ve o kısımada doğal olarak rakkam atıyor. Bunun nedeni yada çözümünü öğrenebilirmiyim. Çünkü bu şubat ayında daha fazla kısmın hatalı olarak ekrana aktarılacağı anlamına gelir. Şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Özür dilerim. O detayı atlamışım. En son gönderdiğim dosyayı güncelledim. İncelermisiniz. Umarım faydası olur.

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
Formülde küçük bir sorun var zannedersem

Selamlar,

Dosyayı çalıştırdığımda alanı temizle dedikten sonra, Örneğin Mart ayını seçtiğimizde ve hücreleri doldur butonuna bastığımızda günleri sıralayıp hafta sonlarını renklendirerek sayfaya yazıyor. Buraya kadar tamam. Yeni bir ay seçeceğimizde alanı temizle butonuna basıp ekranı temizliyoruz, peşinden ay olarak Nisan'ı seçip hücreleri doldur butonunu tıkladığımızda temizlenen ekranda yeni ayın günlerini aktardıktan sonra bir önceki ayın son günü olan (31.gün) günün sütunları hala sarı renkte kalıyor ve o kısımada doğal olarak rakkam atıyor. Bunun nedeni yada çözümünü öğrenebilirmiyim. Çünkü bu şubat ayında daha fazla kısmın hatalı olarak ekrana aktarılacağı anlamına gelir. Şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bu sayfada 8 nolu başlıkta dosyanın düzeltilmiş halini bulabilirsiniz. Sanırım yazdığım mesajı görmediniz.

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
Çok oluyorum ama bu konu ile ilgili son bir soru

Şimdi sorunsuz çalışıyor. Teşekkür ederim.
Tabloda günlerin aktarıldığı sütunlarda bulunan rakkamları hafta içi ayrı toplayıp bir hücreye, hafta sonunuda ayrı toplayıp ayrı bir hücreye macro kullanarak nasıl yazdırabilirim. Ayların günleri değişken olduğundan basit toplama işlemi yanlış olur. Örn; E6 hücresinden AI75 hücresine kadar içi dolu olan sayfanın hafta içi günleri AJ6 hücresine, haftasonu günleri de AK6 ya yazdırmak için nasıl bir macro oluşturmak gerekir. Hafta içi günler AJ6 dan AJ75 e kadar hesaplıyacak, haftasonlarıda AK6 dan AK75 e kadar her satırı ayrı ayrı hesaplayacak.Umarım başınızı ağırtmıyorumdur.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bu sayfadaki 8. başlıktaki dosyayı güncelledim. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
TeŞekkÜr

Selamlar,

Bu sayfadaki 8. başlıktaki dosyayı güncelledim. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.
Harika. Hızır Acil gibisin. Bilgine ve emeğine sağlık. Mükemmel bir şekilde çalışıyor. Umarım bu konuda bir daha rahatsız etmem. Saygılarımla. İyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Excel Visual Basic 6.0
09.07.2019
Boş hücreleri saydırma ve hücreye atama

Selamlar,

Bu dosyada bazen boş hücreler olacak. Örn; kişi hafta içi gelmediğini farz edersek toplamda rakkam değişmesi lazım ve gelmediği gün sayılarını bir TextBox kutusuna aktarmak istiyorum. Mesela; ay içerisinde hafta içi 3 gün gelmediğini farz edersek. Sonuçta kişinin olduğu satırdaki enson toplam doğal olarak değişecek ve gelmediği gün sayısıda bir TextBox kutusu içerisinde gözükmesi lazım. Bunu çözebilme imkanım varmı? Dosyayı bitirdim sayılır ama karşıma böyle bir sorun çıktı. Meşgul etmeyeceğim dedim ama olmadı kusura bakma.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Bence siz çalışmanızı ekleyin onun üzerinden gidelim. Daha sağlıklı olacaktır.