Bilemediğim Özellik

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Arkadaşlar Ekteki dosyada Bir özel işlem yapılmış bu işlem sayesinde
Veri/Alttoplamlar, Doğrulama
Koruma/Sayfayı Koru, Çalışma Kitabını koru
Biçim/Koşullu Biçimlendirme
Düzen/Sayfayı Sil
ve benzeri özellikler kapatılmış. Bu dosyada makroda yok ama bunların nasıl yapıldığını bulamadım. Anlayamasım İlerideki çalışmalarımızda lazım olur diye nasıl yapıldığını bilen varsa bizlerle paylaşmasını istiram ediyorum.
Saygılarımla

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Daha fazla bilgi için excel yardıma bakabilirsiniz.

Çalışma kitabını paylaşma
  1. Çok sayıda kullanıcı tarafından düzenlenmesini istediğiniz bir çalışma kitabı oluşturun ve sağlamak istediğiniz verileri girin. Şu özelliklerden herhangi birini eklemek istiyorsanız, bu işlemi şimdi yapın: birleştirilmiş hücreler, koşullu biçimlendirmeler, veri doğrulama, grafikler, resimler, çizim nesneleri ve diğer nesneler, köprüler, senaryolar, ana hatlar, alt toplamlar, veri tabloları, Özet Tablo raporları, çalışma kitabı ve çalışma sayfası koruması ve makrolar. Çalışma kitabını paylaştıktan sonra bu özellikleri değiştiremezsiniz.
  2. Araçlar menüsünden Çalışma Kitabını Paylaştır'ı tıklatın, sonra Düzenleme sekmesini tıklatın.
  3. Aynı anda birden fazla kullanıcının değişiklik yapmasına olanak sağla onay kutusunu seçin, sonra Tamam'ı tıklatın

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
Sayın Ali Bey Paylaşım'ada bakmıştım ama çentiği kaldırmayı denememişim ilginize ve emeğinize çok teşekkür edrim.