bilgi aktarma

Excel Vers. ve Dili
2010-2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26.07.2019
arkadaşlar giriş ekranındaki bilgilerin form'a aktarılmasını istiyorum. daha önce halit 3 arkadaşımız bununla ilgili yardımcı olmaya çalıştı fakat hata veriyor. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. emeğinize yüreğinize sağlık.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010-2013
26.07.2019
üstadlar göndermiş olduğum örn dosyaya formül ile değerleri aktarıyorum fakat dosya boyutu çok büyüyor ve yavaş çalışıyor bunu vba makro ile yapmamız mümkün değilmi?
bunu förmül ile yaptığımda =parçaal(düşeyara(formülü ile yapıyorum vba'yı tam bilmediğim için içinden çıkamadım lütfen yardım.!!

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
İyi akşamlar,

Bence siz bu işi VBA da userform ve nesneler kullanarak kod yazarak yapabilirsiniz.Bende sizin gibi işlerimi formüller ile çözüyordum.

Abartısız söylüyorum çalıştığım bir dosyam 100 Mbyte kadar olmuştu.Açılırken 10 dk kapanırken 10 dk geçiyordu.

EXCEL.WEB.TR formundan öğrendiklerimle kod yazmayı başladım ve 100 Mbyte lık dosyamın uzunluğu 4 Mbybe düştü.

Çok hızlı açılıp kapanabiliyor ve herşey çok derli toplu.Sana da tavsiyem eğer konun acil değilse forumdan makro-VBA konularını incelemen...

Excel Vers. ve Dili
2010-2013
26.07.2019
arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilcek uzman yokmuuu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Giriş sayfasındaki verileri form sayfasına aldırmaya çalışıyoruz anladığım kadarıyla. Ben 3 alan için örnek yazdım, diğer alanlar içinde tek tek yazılması lazım.
Kod:
Sub parcala(deger As Range, Rng As Range)
For i = 0 To Len(deger) - 1
Rng.Offset(0, i) = Mid(deger.Value, i + 1, 1)
Next
End Sub
Sub yaz()
sat = 3
Call parcala(Sheets("giriş").Cells(sat, 3), Sheets("form").Range("D13"))
Call parcala(Sheets("giriş").Cells(sat, 4), Sheets("form").Range("D15"))
Call parcala(Sheets("giriş").Cells(sat, 10), Sheets("form").Range("D4"))
End Sub
parcala da ilk değer parçalanacak olan değer, Rng yani ikinci değer ise hangi hücreden itibaren yazılacağını gösteriyor.

Ekli dosyalar