bilgi taşıma

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-07-2021
arkadaşlar ekteki dosyada belirttiğim sorunumla ilgili yardım rica ediyorum

saygılarımla,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2003
08-07-2021
tekrar merhaba,
biraz gecikmiş bir sorum olacak. dosyanızda "veri" sayfasında bilgiler girildikçe "özet" sayfasında bu bilgiler gelmeye devam etmiyor(özet sayfasında B5 hücresindeki formülde). ayrıca dosyada göreceğiniz gibi eğer teklif verenler bölümünde "x" yoksa satıcı seçimi sonucuna göre "ilk satıcı" "son satıcı" eşlemesindeki bilgiler de gelemiyor. halbuki bilgiyi taşımasında bu 3 parametreninde ayrı ayrı test edilmesi ve bilginin gelmesi gerekir.

sizin örnek dosyanızı ekliyorum yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

saygılarımla,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
tekrar merhaba,
biraz gecikmiş bir sorum olacak. dosyanızda "veri" sayfasında bilgiler girildikçe "özet" sayfasında bu bilgiler gelmeye devam etmiyor(özet sayfasında B5 hücresindeki formülde). ayrıca dosyada göreceğiniz gibi eğer teklif verenler bölümünde "x" yoksa satıcı seçimi sonucuna göre "ilk satıcı" "son satıcı" eşlemesindeki bilgiler de gelemiyor. halbuki bilgiyi taşımasında bu 3 parametreninde ayrı ayrı test edilmesi ve bilginin gelmesi gerekir.

sizin örnek dosyanızı ekliyorum yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

saygılarımla,
Selam,
Haklısınız. Çözümü veri sayfasının 16.satırına kadar yapmıştım. Ancak, siz biraz çaba sarfedip, fonksiyonları inceleyip anlayabilirdiniz. şimdi nereleri değiştirmeniz gerekiyor izah edeyim;
Öncelikle aşağıdaki kodları veri sayfasının 100 satırına kadar hesapladığımı belirteyim. Size en fazla ne kadar gerekiyorsa o kadar yazınız. kodlardaki kırmızı renkli sayıları değiştireceksiniz. Ancak, ne kadar satır istiyorsanız hepsi aynı sayı olmalı. yoksa hesaplamalar yanlış olacaktır.

Son gönderdiğiniz dosyanızın özet sayfasının B5 hücresine:
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(KÜÇÜK(EĞER(DOLAYLI("veri!"&ADRES(4;$B$1)&":"&ADRES([COLOR="Red"]100[/COLOR];$B$1))="x";SATIR(DOLAYLI("veri!"&ADRES(4;$B$1)&":"&ADRES([COLOR="Red"]100[/COLOR];$B$1)))-4);SATIR()-4));"";KÜÇÜK(EĞER(DOLAYLI("veri!"&ADRES(4;$B$1)&":"&ADRES([COLOR="Red"]100[/COLOR];$B$1))="x";SATIR(DOLAYLI("veri!"&ADRES(4;$B$1)&":"&ADRES([COLOR="Red"]100[/COLOR];$B$1)))-4);SATIR()-4))
kopyala yapıştır yapıp ENTER'a basmadan önce CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarını birlikte basınız. Ardından B5 hücresini gri alan kadar aşağıya doğru çekerek çoğaltınız (dizi formülüdür direk enter'a basarsanız yanlış hesaplama yapar.)
özet sayfasının C5 hücresine:
Kod:
=EĞER($B5="";"";İNDİS(veri_tablo;KAÇINCI($B5;veri!$A$5:$A$[COLOR="Red"]100[/COLOR];0);SÜTUN()-1))
kopyala-yapıştır yapıp sadece ENTER'a basınız. (dizi formülü değildir)
Ardından C5 hücresini gri alan kadar aşağıya ve sağa doğru çoğaltınız.

Sonra Menü'den Ekle--> Ad--> Tanımla..'yı şeçiniz.
"veri_tablo" adına bir kez tıklayınız. en alttaki "başvuru yeri" yazan kısmı aşağıdaki kod ile değiştiriniz
Kod:
=veri!$A$5:$AB$[COLOR="Red"]100[/COLOR]
ardından pencerenin sağındaki "ekle" butonuna, ardından tamam'a tıklayınız.
İşlem tamamdır.

"veri" sayfasındaki 17.satırdaki 13 meltem ve özet sayfasında görünecektir.

2. sorunuzdan hiç birşey anlamadım. Program şöyle çalışıyor;
özet sayfasının A1 hücresine yazdığınız satıcıyı veri sayfasındaki H4:AA4 aralığında sorguluyor. Bulunan satıcının olduğu sütundaki 5.satır ile 100 satır arasındaki "x" değerini arıyor. Var olanları veri giriş sırasına göre liste yapıp gerekli bilgilerini özet sayfasında gösteriyor.
Örneğin özet sayfasından Satıcı E'yi seçelim;
Satıcı E veri sayfasının L4'de olduğunu bulunur. L5:L100 arasındaki hücrelerde
L8 hücresinde "x" var. (4 hayati'ye denk gelen satır)
L10 hücresinde "x" var. (6 kemal'ye denk gelen satır)
L12 hücresinde "x" var. (8 jale'ye denk gelen satır)
L14 hücresinde "x" var. (10 hale'ye denk gelen satır)
L15 hücresinde "x" var. (11 zeynep'ye denk gelen satır)

veri sayfasında da ilgili satırların bilgileri görüntülenir.

"x" teklif vermek anlamına gelmiyor mu? Eğer "x" olmayanlar da ekrana gelecek ise, böyle programa ihtiyacınız yok demektir. O zaman direk veri sayfasından bakınız bakacak olduklarınıza.

Sonra, ilk sorunuzu ve örnek dosyanızı inceleyiniz.
Örnek dosyanızda aynen şöyle diyorsunuz:
1- "SATICI C" SEÇİLDİĞİNDE NORMALDE B SÜTUNUNDA "SIRA NO" ALTINDA 1,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12 GELMESİ GEREKİRKEN GELMİYOR.
Dikkat ediniz burada 2 yok. Biz de bunu hallettik.
Örnek dosyanızda aynen şöyle diyorsunuz:
Kod:
TEKLİF KOMİSYONU SÜTUNUNDA "B1" DE SEÇİLİ "SATICI C" EĞER TEKLİF VERMİŞSE KOMİSYONU GELMELİ.
TEKLİF VERMİŞSE
ile koyduğunuz şartı da hallettik.

3 Parametreden kastınız nedir? Zaten şu anki program isteğiniz üzere 3 kritere göre çalışıyor.
İsteklerinizi örneklendirerek anlatınız. Son gönderdiğiniz dosya üzerinden birkaç örnek hazırlayınız. Mesela, Satıcı A şeçilince gri alanda ne görünmesini istiyorsanız tek tek yazınız. Bir örnek sayfa daha açıp, Satıcı E seçilince gri alanda ne görünmesini istiyorsanız tek tek yazınız ve sebebini açıklayınız.
Ayrıca size verilmiş cevabı da birkaç ay sonra değerlendirmeyiniz, cevaplamayınız.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2003
08-07-2021
Öncelikle iki kere özür dilerim. Birincisi düşündüğümü ifade edememiş olduğumdan dolayı diğeri de geç değerlendirmeden dolayı. Verdiğiniz bilgiler ışığında gerekli değişiklikleri yapıp sizi bilgilendireceğim.

Teşekkür ve saygılarımla,

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2003
08-07-2021
Tekrar merhaba,

dosyayı ekledim ve açıklamaya çalıştım umarım bu sefer anlatabilmişimdir. Ben sizin de cevabi yazınızdaki fonksiyon üzerindeki değişiklikleri yapmıştım. Ama "B5" içerisindeki formülde ="x" kısmı işi karıştırıyor benim için. Çünkü o yazıldığında "özet" sayfasında ki seçim şartı sadece ona endekslenmiş duruma geliyor. Halbuki;

1. şart olarak "özet" sayfasında "B1" hücresinde seçili "satıcı A" ise ilk kontrolü "veri" sayfasındaki "D" sütunuyla,ve/veya
2.şart olarak yine "özet" sayfasında "B1" hücresinde seçili "satıcı A" ise ilk kontrolü "veri" sayfasındaki "e" sütunuyla,ve/veya
3.şart olarak "veri" sayfasında "H" ile "AN" sütunları arasında "SatıcıA" için "x" konmuşsa bilgi gelmeli.

Yardımınız ve sonsuz anlayışınız için teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Excel-2003
08-07-2021
arkadaşlar,

bu konuda değerli yardımlarınızı halen bekliyorum.

saygılarımla,