Bir Aralık için Koşullu biçimlendirme ve formülleme farkı

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
Merhaba sayın hocalarım bi konudabilgi almak istiyorum
örnek aralık olarak A1:G10 alalım
bu aralığı komple seçip koşullu biçimlendirme ekranında formülasyon yapıp A2:G2 aralığına mesela renk verdirebilcek formül yazabiliyorum.
yani aralığı komple seçip seçerken mousenin ilk değidiği hücre A1 olmasına rağmen $ karakterlerini kullanarak tel seferde bir aralık için renklendirme (biçmlendirme) yapabiliyoruz.
ama formülleme de bunu yapabiliyomuyuz.
ilk formülü A1 hücresine yazıyoruz enterlıyoruz. ya kopyala yapıştır ile yada formülün olduğu A1 hücresini yatay ve düşey kaydırarak diğer hücrelere de formülü uygulatabiliyoruz.
sorum zaten şu formüllemek için A1:G10 aralığını seçip tek bi şekilde formül yazıp biçimlendirmedekiolduğu gibi yapabilme durumumuz varmı???

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Alanı seçip ilk hücreye formülü yazdıktan sonra CTRL+ENTER tuşlarına basarak diğer hücrelere otomatik olarak yazılmasını sağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey sabitleme ($) işaretinin doğru yerlere konmasıdır. Eğer formülü hatalı kurarsanız döngüsel başvurular yaratabilirsiniz.

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
Teşekkür ettim sayın Korhan hocam. enter demeden CTRL+ENTER yapınca bu oluyo yani.
Evet oluyo bi basit formülasyonda sağlamasını yaptım.