• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir aylık süreçte istenilen verilerin toplanması

Excel Vers. ve Dili
2011 Türkçe
Arkadaşlar merhaba,

Çalışma sistemiyle ilgili bir excel hazırlıyorum. Çalışanların performanslarının tutulacağı bir excel. Günlük olarak birtakım veriler girilecek, bu girilen veriler ayrı bir safyada hesaplanacak. Mesela "01.02.2012" tarihinde "500" değeri gibi. Bir de günlük olarak hesaplanacak. Buraya kadar sorunum yok. Yalnız bu hazırladığım excel bir aylık dönem için geçerli. Şimdi benim istediğim şu. Her ay için ayrı bir sayfa olacak ve her ay için ayrı bir performans değerlendirmesi yapılacak. Burada sıkıntı ise bu excel dosyasına veri girişi yapan x kişinin senelik olarak tüm yaptıkları işleri kendi sayfalarına kendilerinin girmesi. Şimdi benim istediğim şu Şubat ayına ait çalışmalar Şubat sayfasına gelsin. Mart'ınkiler Mart sayfasına şeklinde.

Benim aylık olarak kullandığım formül bu.
=ETOPLA(CAN!B:B;"İlk iş";CAN!L:L)+(ETOPLA(CAN!B:B;"Son İş";CAN!L:L)/3)
(CAN sayfanın adı. Burada B sutününda çoklu değer var (İlk iş, son iş gibi, diğer). (ilk işi olanların toplamı) + (son işlerinin toplamının 3 te 1 i).

Günlük formülüm bu
=ÇOKETOPLA(CAN!L:L;CAN!D:D;B1;CAN!B:B;B2)+(ÇOKETOPLA(CAN!L:L;CAN!D:D;B1;CAN!B:B;C2)/3)

Burada aylık raporun tutulduğu yerdeki hücrelere Bugün () formulünü, İlk iş ve Son iş diye yazdım. Burada da aynı mantık, bugün tarihi varsa değerleri alıyor ayrı bir tabloda hesaplıyor. D tarihin girildiği sutün

Peki bu formüllere ay olayını nasıl katarım? Yani 01.01.2012 - 31.01.2012 arası tarihleri arasını bu formüle uygulamam gerek. Tarih giriş formatı 01.01.2012 şeklinde.

Umarım anlatabilmişimdir.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.! Gerçekten çok makbule geçecek

Merhaba,

Sorunuzu küçük bir örnek dosya ekleyerek açıklarmısınız.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR(CAN!$D$3:$D$100;"aayy")=METNEÇEVİR($B$1;"aayy"))
 *(CAN!$B$3:$B$100=$B$2)*(CAN!$L$3:$L$100))
İstediğiniz bu mu?

.

Yok hayır bu değil maalesef. Benim halihazırdaki formüllerle bir sıkıntım yok. Bu formüller çalışıyor zaten. Ben bir eklenti yapmak istiyorum.

Başlama tarihi "01.01.2012" ile "31.01.2012" tarihleri arasındaki verilere yukarıda yazdığım formülü uygulamak istiyorum en basit böyle anlatabilirim sanırım.

Benim sorunum bu tarihler arasını nasıl excelde formül haline getirebilirim?

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=ÇOKETOPLA(CAN!L:L;CAN!D:D;">="&TARİH(YIL(B1);AY(B1);1);CAN!D:D;"<="&TARİH(YIL(B1);AY(B1)+1;0);CAN!B:B;B2)+(ÇOKETOPLA(CAN!L:L;CAN!D:D;">="&TARİH(YIL(B1);AY(B1);1);CAN!D:D;"<="&TARİH(YIL(B1);AY(B1)+1;0);CAN!B:B;C2)/3)
.

">="&TARİH(YIL(B1);AY(B1);1)

bu kısmı tam anlamadım, ; den sonraki 1 neyi ifade ediyor?

Ayın 1. Günü.

tarih(yıl;ay;gün) fonksiyonu olarak açılır.

B1 deli tarih 07.02.2012 gibi ayın ilk günü olmadığı için bunu formülle 01.02.2012 ye çevirdik.

.

#6 numaralı mesajdaki formülü yeniledin. Tekrar deneyiniz.

bunu denedim yalnız sonuç sıfır çıktı :)

Şimdi mantık yürüttüğümde şöyle bir şey olmalı gibi geliyor bana

EĞER tarih => 01.01.2012 ya da tarih <= 31.01.2012 "=ÇOKETOPLA(CAN!M:M;CAN!E:E;B;CAN!C:C;B2)+(ÇOKETOPLA(CAN!M:M;CAN!E:E;B1;CAN!C:C;C2)/3)"

işte buradaki formüle kadar olan kısmı formüle oturtamıyorum. Senin dediğinde olmadı. Çünkü sen günlük raporun formülü üzerinde çalışıyosun. Burda kural olucak birincisi bu ay tarihleri arasında olucak ikincisi tarih = bügün olucak ki formül çalışsın. Ay için genel bir ortalama tablosunda tabi =bugün kuralı olmayacak

Açıklamalarınızdan fazla birşey anlayamadım.

Formülün yaptığı; B2 deki tarihi değilde, B2 deki tarihin ayına bakarak sadece o ayda olanları dikkat alır.
Örneğin bugün formülü B2 de 18.03.2012 üretiyorsa, baktığı tarih aralığı:

01.03.2012 ile 31.03.2012 arasında olur.

Bende sıfır çıkmadı. Formülü uygulamada hata yapmış olabilirsiniz.

Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Acele yardım gerekiyor...

merhaba arkadaşlar, benim şöyle bir ihtiyacım var: bir sütundaki sayıların toplamı 100 den az olacak, toplanacak satır sayısı 10'u geçmeyecek ve her toplama işlevinin sayısını yani kaç tane toplama yaptığını verecek.. umarım anlatabilmişimdir, bana yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.. şimdiden tşkler..

Ekli dosyalar

Geri