Bir Çalışma Kitabından oluşturulan Userform ile Bir diğer Çalışma Kitabındaki Sayfalar güncellenebilir mi.

kinikemrah

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
5-11-2025
Merhabalar Excel'den Userformlu bir program yazdım.
Userformlar la bütün verilerimi güncelleyip kayıt edip silebiliyorum. fakat verilerimin ortak kullanılması gerekiyor. yani verilerimi başka Excel'e taşısam bunu mevcut Excel'den kayıt edip kayıt silip güncelleme komutu gönderebilir miyim.
Mevcut tablomu başka excellere aktarabiliyorum. yani başka ecelden userformlu excelimdeki verileri görebiliyorum.
Yalnız şöyle bir sıkıntı var userformlarda çalışacak kişi sayısı 2-3 vs dolayısı ile üst üste kayıt olmaması için verileri başka Excel'e aktarıp kayıt yapma silme işlemini 3 farklı kullanıcı ile yaptırabilirim. Bilgisi olan varsa yönlendirebilirse sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Ortak kullanılan dosyalarda makrolar verimli çalışmıyor.

Bu işlem için Excel uygun değil.

Veritabanı uygulamalarını araştırmalısınız.

kinikemrah

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
5-11-2025
hocam merhaba. Java Android eğitimi aldım fakat yeteri kadar üzerine düşemedim.
bende şimdilik hakim olduğum excel üzerinden ofis içi çalışmaları yaptırmak istiyorum.
dün bir gelişme yaşadım.
şimdi 2 excel düşünün ayrı ayrı içinde aynı makro ve userformlar var.
burda işlemleri yapıyorum. bu 2 excelde ayrı ayrı veriler kaydoluyor ama ortak görebilmenin yollarını arıyordum.
Ortak görülmesi gereken tabloyu 3. bir excel sayfasına veri çek olarak 2 ayrı sayfaya alacağım. 3. excelde bir userform tablo ile yine 3. excele aldığım verileri birleştirerek bir tablo halinde göstereceğim. 3. excelde hiçbir işlem yapılmayacak sadece ortak olması gereken veriler görüntülenecek.
şimdilik 1 excelde oluşturduğum verileri o şekilde görüntüleyebildim.
bakalım 2. exceldeki verileride 3. excele veri çekerek alıp birleştirebilirsem bir nebze sorunumu çözmüş olacağım.
ilginize teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Benzer bir konuda birkaç gün önce @veyselemre bey bir paylaşımda bulunmuştu. İnceleyin belki faydası olur.