Bir Değer Kaç Satırda Geçiyor

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar

Ekli dosyada da göreceğiniz üzere bir tablomun küçük bir bölümü bulunuyor hepsini ekleyemedim baya karışık çünkü benim arayıpda bulamadığım bir konu var şöyleki

- 6 - 7 sütunda yan yana tek satırda örneğin SL, P gibi değerler bulunuyor bazı satırlarda tek başına olabiliyorken bazı satırlarda P birden fazla sütunda bulunabiliyor ben istiyorum ki örneğin P kaç tane satırda bulunuyor.

yani

A - B - C - D - E - F
1 SP S D

2 L

3 SP SP

4

5 L SP L

6

A1:F6 Arasında 4 Tane SP var ( Eğersay ile halledebiliyorum)
A1:F6 arasındaki satırlardan sadece 3 ünde SP, 2 sinde L var benim istediğim bu

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
SP leri saymak için A4 hücresine

=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(B4:M4)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(B4:M4);KÜÇÜKHARF("SP");"")))/MAK(1;UZUNLUK("SP")))

yazıp aşağı doğru çekiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Cevabın için gerçekten çok teşekkürler ancak ben her satırda kaç tane SP olduğunu Değil de ekli dosyadaki C4:M71 arasında kaç tane satırın içinde SP var onu istiyorum bir türlü bulamadım

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ali beyin size önerdiği formülü aşağıdaki şekilde değiştirip kullanabilirsiniz.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((UZUNLUK(C4:M71)-UZUNLUK(YERİNEKOY(KÜÇÜKHARF(C4:M71);KÜÇÜKHARF("SP");"")))/MAK(1;UZUNLUK("SP")))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Arkadaşlar her iki formülde de eğersay kullandığımda yazdığınız formüllerin sonuçlarına ulaşabiliyorum benim istediğim farklı kaç tane satırda sp cp vs. diğer harflerin olduğudur. her satırda isterse 10 tane SP olsun o satırı bir defa saysın istiyorum mesela
SP değeri verdiğim örnek dosyada 53 TANE SATIRDA sp var ve bu 53 satırda toplam 101 tane SP var ben bunu istiyorum işte 53 rakamına ulaşabileceğim bir formül :)

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
Sorunuzu değiştirip duruyorsunuz. Daha önce ne kadar SP varsa görmek istiyorum diyordunuz şimdi ise 2-3 tane bile olsa tek saysın diyorsunuz.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
sorduğum soru yalnış anlaşıldıysa özür dilerim ancak tekrar okudum ilk mesajdan sonra ancak hep aynı şeyi istemişim oda dediğim gibi yan yana aynı değerler farklı hücreelerde olsa bile yani A1 - B1 - D1 hepsinde SP yazsa bile tek bir taneymiş gibi saysın ben kaç tane satırda SP var bunu öğrenmek istiyorum.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Tek bir formülle çözüm üretebildim fakat formül çok esnek değil. Sütun sayınız artarsa formülü yeniden manuel düzenlemek gerekecektir.

Formülü hücreye yazdıktan sonra CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak tamamlayınız. Çünkü önerdiğim formül dizi formülüdür.

Kod:
=TOPLA(EĞER(UZUNLUK($D$4:$D$71&$E$4:$E$71&$F$4:$F$71&$G$4:$G$71&$H$4:$H$71&$I$4:$I$71&$J$4:$J$71&$K$4:$K$71&$L$4:$L$71&$M$4:$M$71)-UZUNLUK(YERİNEKOY($D$4:$D$71&$E$4:$E$71&$F$4:$F$71&$G$4:$G$71&$H$4:$H$71&$I$4:$I$71&$J$4:$J$71&$K$4:$K$71&$L$4:$L$71&$M$4:$M$71;"SP";""))>0;1;0))

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Tekrar merhaba verdiğin ikinci kod işimi gördü ilkini yapmıştım zaten ama boyutu arttırıyordu ikincisi tek kod yeterliydi

ancak şöyle bir problem oldu SP değerinin satır sayısını veriyor ancak tek başına P olan yada C olan değerlerde var bunları da SP nin içinde P geçtiği için satır sayısına içinde P geçen tüm satırları topluyor. ben çalıştığım dosyayı ekledim bir bakabilirmisin aklıma bir şey gelmedi takıldım.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Merhaba Sn. Korhan Ayhan' ın verdiği ikinci kod işimi görecek gibi ancak Değerleri çift harf yada tek harf i excel in ctrl+f te arama yaparken ki gibi "tüm hücre içeriği ile eşleştirebilmesini istiyorum" yani formülü uyguladığımda SP leri sayıyor eğer ki SPL isminde bir değer varsa bunu da SP olarak sayıyor ben bunu nası lengelleyeceğimi bulamadım

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Selamlar,

Yerleşik fonksiyonlar ile çözüm bulamadım. Bu sebeple size kullanıcı tanımlı fonksiyon öneriyorum. Aşağıdaki kodu boş bir modüle ekleyin.

Kullanım şekli;
=VERİ_SAY(Aralık;Kriter)

Kod:
Option Explicit

Function VERİ_SAY(Aralık As Range, Kriter As Range)
    Dim Hücre As Range, Satır As Long

Application.Volatile True

For Each Hücre In Aralık
        If Hücre.Value <> Empty Then
        If Hücre.Value = Kriter Then
            If Satır <> Hücre.Row Then
                VERİ_SAY = VERİ_SAY + 1
                Satır = Hücre.Row
            End If
        End If
        End If
    Next
End Function

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel 2007 Türkçe
Sn. Korhan Ayhan çok teşekkür ederim yardımın için :)

excel de KTF leri hızlandıracak bir şeyler varmı aslında tam aramada yapmadım ama :) ben bir arayayım formülü hesaplarken baya uzun sürdü de.

Tekrar Teşekkür ederim.