Bir Diğer Sheet'deki Hücereyi Sayma ?

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excell 2003 English
Merhabalar,

Ekte bulunan dosya içerisinde Sayma işlemi mevcut ama ben bu sayma işleminin diğer bölümünü yapamadım. Aşağıda bilgi verdim Yardımcı Olursanız Çok Sevinirim.

Ekli dosyada Özet B3 Hücresinde Formül Mevcuttur ama E3 Hücresine'de 0-1 Arasında Kalan Genel Sheet'indeki Frekans Bölümünün Altında Bulunan 1-2-3-4-5-6 Uğramalarını Ayarlayamadım. Yani 0-1 arası satışların karşısında bulunan değerleri saydırmak istiyorum.

Ekli dosyalar

parametre

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
ofis 2010 turkce
konunuzu biraz daha acık anlatırmısınız frekans tekrarlanma sayısıdır ziyaretten bahsedilmiş tam bir bag kumakta zorlandım birazdaha acık anlatırsanız ben veya diger arkadaslarımız size yardımcı olacaklardır kolay gelsin

Excel Vers. ve Dili
Merhabalar,

Genel Sheet'inin içerisinde bulunan B2 ve B950 arasındaki 0 ve 1 arası olan değerleri Özet Sheet'inde B3 stünuna formül aracılığı ile saydırdım ama Özet Sheet'inin içerisinde bulunan Ziyaret Sayısının altında yazan 1-2-3-4-5-6 değerlerinin altına
0 ile 1 arası sayılan değerlerin karşısında bulunan 1 frekanslar,
0 ile 1 arası sayılan değerlerin karşısında bulunan 2 frekanslar, vs vs vs

yani Özet Sheet'inde bulunan B3 stünundaki formülede 0 ile 1 arasındaki değerleri sayması mevcuttur ek olarak onların karşısında bulunan 1'lerin sayılmasını istiyorum.

=EĞERSAY(GENEL!G2:G948;"1") dediğimde 1'leri sayar ama benim isteğim yukarıda bahsettiğim gibi 0 ile 1 arasında bulunan değerleri sayıp onlarında karşısındaki 1'leri saymasını istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Yardım PLSSSSS

Uzman Arkadaşlar Yardımlarınızı Bekliyorum Raporu Şirketten Bekliyorlar ama bilmediğim için sizlerden yardım istedim lütfen yardımcı olun bana:yardim:

Merhabalar,

Genel Sheet'inin içerisinde bulunan B2 ve B950 arasındaki 0 ve 1 arası olan değerleri Özet Sheet'inde B3 stünuna formül aracılığı ile saydırdım ama Özet Sheet'inin içerisinde bulunan Ziyaret Sayısının altında yazan 1-2-3-4-5-6 değerlerinin altına
0 ile 1 arası sayılan değerlerin karşısında bulunan 1 frekanslar,
0 ile 1 arası sayılan değerlerin karşısında bulunan 2 frekanslar, vs vs vs

yani Özet Sheet'inde bulunan B3 stünundaki formülede 0 ile 1 arasındaki değerleri sayması mevcuttur ek olarak onların karşısında bulunan 1'lerin sayılmasını istiyorum.

=EĞERSAY(GENEL!G2:G948;"1") dediğimde 1'leri sayar ama benim isteğim yukarıda bahsettiğim gibi 0 ile 1 arasında bulunan değerleri sayıp onlarında karşısındaki 1'leri saymasını istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
ekteki dosyayı inceler misiniz? Özet sayfasının E3:J3 arasına formül uyguladım.
eğer istediğiniz bu ise tekrar görüşelim. Dosyanızı tamamlayayım.

Hem dosyanızda eksiklikler var. Bir takım pratik değişikilikleride beraber yaparız.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Merhaba Ergün Bey,

Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederim.

Tablo üzerinde Sizin yapmış olduğunuz alanı inceledim ama yine eksik gibi geldi sanki bana tablo içerisinde Özet Shett'inin içerisinde ek olarak belittim.

Konuyu İnceledikten sonra Telefon Aracılığı ilede görüşebiliriz.

İrtibat No: 0(542) 804 90 69

Selam,
ekteki dosyayı inceler misiniz? Özet sayfasının E3:J3 arasına formül uyguladım.
eğer istediğiniz bu ise tekrar görüşelim. Dosyanızı tamamlayayım.

Hem dosyanızda eksiklikler var. Bir takım pratik değişikilikleride beraber yaparız.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
demek istediğinizi tam anlayamadım. Birkaç örnek verseydiniz keşke.
Ancak 5.sıradaki dosyayı güncelledim. Nedeni ise şu;

hesaplanacak frekanslar için sütunlarda 1,2,3,4,5,6 diye yazıyor. genel sayfasında bunların haricinde 0,5 varmış. Buna da Özet sayfasına sütun ekledim. (e sütunu)
Ayrıca özet sayfasındaki B,C,D deki formüllerin değiştirdim. Bana göre daha sağlıklı olanı kullandım.
Siz güncel dosyayı inceleyiniz. Daha sonra görüşürüz.

Excel Vers. ve Dili
Selam,

Genel Sheet'inin içerisinde Frekans'ların altında bulnan 0 ve 0,5 değerlerini göz önünde bulundurmuyorum şimdilik ama yinede teşekkür ederim o kısmı da yaptığınız için,

Yapmış olduğunuz formülü biraz daha inceleyerek istemiş olduğum bilgileri elde ettim sanırım tam zamanım olmadığından daha sonra tekrardan inceleyip size geri dönüş yapacağım. Göstermiş olduğunuz ilgi ve yardım için tekrardan teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,

Genel Sheet'inin içerisinde Frekans'ların altında bulnan 0 ve 0,5 değerlerini göz önünde bulundurmuyorum şimdilik ama yinede teşekkür ederim o kısmı da yaptığınız için,

Yapmış olduğunuz formülü biraz daha inceleyerek istemiş olduğum bilgileri elde ettim sanırım tam zamanım olmadığından daha sonra tekrardan inceleyip size geri dönüş yapacağım. Göstermiş olduğunuz ilgi ve yardım için tekrardan teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.