bir dosyadaki mükerrer kayıtları bulmak

merhaba arkadaşlar.
çok araştırdım ama benim işime yarayacak uygun bir mükerrer kayıtları bulacak ve girilmesine izin vermeyecek bir örnek bulamadım.
benim sorunum şu: bir excel dosyasının içinde 15 e yakın safya var ve bu sayfaların içerisine bazı numaralar giriyorum. bu numaralar oldukça fazla ve herhangi bir sayfaya herhangi bir numarayı mükerrer girişlerim olabiliyor. buda benim işimi oldukça artırıyor. acaba bu şekildeki mükerrer girişlerimi önleyecek bir makro varmıdır veya da mükerrer kayıtları herhangi bir sütunda gösterebilirmiyiz? mükerrer kayıtlar dosyada herhangi bir sayfada olabilir şekilde düşünerek. mesela 1 safya da yazıdığım bir kayıt mesela 15 sayfada mükerrer girersem uyarı versin?
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek bir dosya hazırladım. Umarım faydası olur.

Son düzenleme:
sayın COST CONTROL;
yardımıznız için çok teşekkür ederim. ama küçük bir sorun var. makro çalışıyor, mükerrer kayıt girdiğim de girmiş olduğunuz değer aşağıda sayfalarda mevcuttur uyarısı geliyor. ama benim girmiş olduğum değer sadece bir sayfada olmasında rağmen mükerrer değerin olmadığı sayfanın da ismini veriyor. yani mükerrer değer olsun olmasın sayfaların isimlerini sıralıyor. eğer bu eksikliği de çözersek çok güzel olacak.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Üstteki mesajımdaki dosyayı güncelledim incelermisiniz.

sayın COST CONTROL ;

sorunumu çözdüğünüz için teşekkür ederim