bir excel dosyası acık veya kapalı kac kişi kullana bilir?

Excel Vers. ve Dili
10 TR 2013 excel TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-03-2024
arkadaşlar merhaba ben bi dosya hazırlayacagım bu dosyada 3 kişi belki de 4 kişi kullanacak aynı anda xp pro bi ana makina üzerinde duracak olan excel dosyasını kullanacak makinalarda 2000 excel xp olacak bu şekilde 1kullanıcı verigirecek 2kullanıcı degişiklik yapabilecek yadda veri girecek 3 kullanıcı genelde rapor alacak bu yapacagım excel dosyası aynı anda 2 makinada yada bazen 3 makinada kesin acık olabilirmi birde verigiren arkadaş veriyi girdiginde aynı anda öbür kullanıcılar görebilirmi ?
isteklerimi baya bi anlatmaya calıştım.excel de bu şekilde kullanım mümkünse bir program yapmayı düşünüyoruz kendi işletmemiz için

vereceginiz cevaplar ve bilgiler için şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Sanırım, bahsettiğiniz işlem için; Paylaşıma Açık (Paylaştırılmış) Excel dosyalarını düşünüyorsunuz.

Bundaki sınırı bilmiyorum ama, size farklı bir yöntem salık verebilirim.

Sadece Excel kullanarak, -size özel- çok büyük projelere (Paket Muhasebe Programları, MRP gibi vs) imza atabilirsiniz.

Burada, önemli olan, verilerin saklanacağı ortamın sağlıklı ve güvenilir olması... VEri tabanı olarak Excel'i kullanmanızı -şahsen ben- önermem. Ama veritabanına ulaşacak arayüz tasarımında Excel'le yapılacakların da sınırı yok.

NOT : Forumun "Kapalı Dosya Örnek Uygulamaları" nı incelemenizi öneririm.

VEri tabanı olarak, Access, Sql, MySql veya FireBird (ücretsiz) kullanarak, bu veritabanları üzerinde, aynı anda, yüzlerce kişinin işlem yapmasını sağlayabilirsiniz.

Excel'de geliştirdiğiniz kodlarla, bu veritabanlarına veri gönderme, okuma, silme, değiştirme işlemlerini rahatlıkla yapabilirsiniz. (ADO ve DAO bağlantılarını inceleyin) ve bu işlemleri aynı anda birçok kullanıcı yapabilir.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
arkadaşlar merhaba ben bi dosya hazırlayacagım bu dosyada 3 kişi belki de 4 kişi kullanacak aynı anda xp pro bi ana makina üzerinde duracak olan excel dosyasını kullanacak makinalarda 2000 excel xp olacak bu şekilde 1kullanıcı verigirecek 2kullanıcı degişiklik yapabilecek yadda veri girecek 3 kullanıcı genelde rapor alacak bu yapacagım excel dosyası aynı anda 2 makinada yada bazen 3 makinada kesin acık olabilirmi birde verigiren arkadaş veriyi girdiginde aynı anda öbür kullanıcılar görebilirmi ?
isteklerimi baya bi anlatmaya calıştım.excel de bu şekilde kullanım mümkünse bir program yapmayı düşünüyoruz kendi işletmemiz için

vereceginiz cevaplar ve bilgiler için şimdiden teşekkürler...

Program konusunda Sayın fpc'nin önerilerine katılıyorum.

Diğer taraftan, ayni anda bir Excel çalışma kitabını ortak kullanabilecek kullanıcı sayısı: 256’dır.

..

Excel Vers. ve Dili
10 TR 2013 excel TR
07-03-2024
sayın fpc ve yurttas verdiginiz bilgiler için teşekkür ederim girilecek veri tabanı kayıt sayısı 3000 satırı gecmez 1 yılda bunun için exceli düşünmüştüm birde programlama konusun da yeni oldugum için excelle basit tarzda bişeyler lazım onun için sordum zaten kullanıcı sayısıda maximum 4 oldugu için burda fazla zorlanmadan halledile bilir olarak görünüyor.bu programda sadece mikac toplama cıkarma rapor ve bi fatura formu olacak okadar arayüz yapıp veri girişini organize edip formullerle faturaya baglamayı düşünüyorum.verdiginiz bilgiler için teşekkür ediyorum...:)

Excel Vers. ve Dili
Evde Excel 2003 - tr

İş Yerinde Excel 2007 - tr
Sayın forum üyeleri ;
Konu ile alakalı oldunuğunu düşünüyorum ortak kullanımda olan bi excel dosyasını 4 kişi aynı anda kullana bilirken nasıl aynı anda kayıt yapıp birbirlerinin yaptıkları değişiklikleri görebiliyorlar.
Şimdiden teşekkürler.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sayın forum üyeleri ;
Konu ile alakalı oldunuğunu düşünüyorum ortak kullanımda olan bi excel dosyasını 4 kişi aynı anda kullana bilirken nasıl aynı anda kayıt yapıp birbirlerinin yaptıkları değişiklikleri görebiliyorlar.
Şimdiden teşekkürler.
Bunun araçlar-çalışma kitabını paylaştır penceresinin gelişmiş sekmesinde ayarları mevcuttur.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Paylaştırılmış dosyalarda bildiğim kadarıyla, aynı anda verileri görme imkanı yok. Anca siz, dosyanızı kaydederseniz başkalarının girdiği diğer bilgileri görebilirsiniz. (Tabi, Karşı taraftakiler için de durum aynı) Onun için dosyada; msn 'ye benzer anlık bir haberleşme yok.

Yazma konusuna gelince;

Örnek olarak 4 kişinin ortak kullanımında olan Paylaşıma Açık bir dosyada; sizin, A10 hücresine veri girdiğinizi varsayalım.

Normalde; önünüzdeki açık dosya'ya problemsiz olarak bu girişi yaparsınız.

Dosyayı kaydetmeye kalktığınızda, A10 hücresinin dolu olduğu ve başka bir hücre seçmeniz gerektiğine dair mesaj alırsınız.

Bunun nedeni, A10 hücresine, sizden önce, başka bir kullanıcının veri girmesindendir.

Yani, burda da, herhangi bir veritabanındaki kayıt ekleme protokolu gibi, serbest ve kendini yönetebilir bir protokol yoktur. Kaydın nereye yazılacağını siz belirlemelisiniz. A11'i seçtiğinizde orası da doluysa A12'yi orası da doluysa A13'ü falan filan.... Bu böyle uzayıp gider.

Onun için paylaşıma açık dosyaları kullanmayı hiç sevemedim gitti.

Excel Vers. ve Dili
Evde Excel 2003 - tr

İş Yerinde Excel 2007 - tr
Sayın Leventm ve Sayın Fpc ;
Paylaşımınız için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
10 TR 2013 excel TR
07-03-2024
bu konu ya girilen extra bilgiler içinde bende teşekkür ediyorum düşündügüm verigiriş formunda zaten satır ekle 2satıra kaydet şeklinde yapmayı düşünüyorum zaten her kayıttan sonra makro ilede kayıtı da eklerim bu bilgilere yine cok teşekkür ediyorum..

merhaba bu paylaştırı yaptığımızda aynı anda birden fazla kişi girip bağlanıyorya, işte biz kimlere dosyamızı paylaştıracağımızı belirleyebilirmiyiz. yani diyelim ki 3 kişi değiştirebilsin. diğer herkes sadece görsün değiştiremesin.

nasıl olur ?

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2010 Türkçe
Arkadaşlar,

Excel'de dosya paylaştırma işini sık sık kullanıyorum ofiste. Amaç sık sık güncellenmesi gereken tablolar var, farklı makinalardan veri girişi yaparken salt okunur açmasın diye bunu yapıyorum. Zaten dosya paylaşıma açınlınca birçok excel özlelliği kısıtlanıyor.

Zaman zaman kayıt hatası oluşuyor, kullanıcılar "farklı kaydetmek" zorunda kalıyor. Bu durumda girilmiş olan verileri tekrar "ana dosyaya" girip uğraşmak gerekiyor.

Bence Excel'in bu özelliği benim yaptığım gibi ufak tefek amatör işler görülmesinde işe yarıyor. Daha fazla beklentiler ve profesyonel çözümler için sayın fpc'nin işaret ettiği yönde ilerlemek mantıklı olur diye düşünüyorum.

Selamlar...

Excel Vers. ve Dili
2007 pro türkçe
Acil yardım gerek

Arkadaşlar öncelikle 4 kullanıcı ayrı bilgisayarlardan veri girişi yapacak ayrı bir excell dosyası bu dört ayrı kullanıcının excell klasörlerine bağlanıp veri alacak. Her kullanıcının verisi ayrı satırlarda toplanacak. Yani aynı yere kayıt düşme ihtimali yok. Lakin bu 4 kullancının dosyasına veriler girdiği zaman otomatik olarak ana dosyaya kullanıcıların dosyalarını kaydet kapat yapmadan gelmesi sağlanabilirmi yani 4 dosya açıkken ana dosyaya veriler girildiğinde otomatik gelebilirmi. Bunun için hem ana dosyada hemde veri alınan kullanıcı dosyalarında neler yapılması gerekir. Acil yardım ederseniz sevinirim yetiştirmem gereken bir iş var sağolun şimdiden.