• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bir hücreye girilen değerin yanındaki hücredeki değer bir sütunda var ise girilebilme

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar problemim şu

B1 hücresine bir değer girmek istiyorum örnek "Araba 1". B1 hücresine bunu B2 hücresine de Tofaş'ı girdiğimde Excell'in sayfa 2 deki Araba1 olarak ilk satırına yazdığım sütunda ki değerlerin içinde var ise Tofaş var ise girişine izin vermesini yok ise de hata vermesini istiyorum.

Tüm forumlarda aradım bir cevap bulamadım. Bunun fonksiyonu nedir söyleyen bir arkadaş çıkabilir mi :(

Son düzenleme:
Sayfa2'de Araba1 olarak belirttiğiniz listeyi seçip ad kutusuna araba1 diye isim verin.
Sayfa1'de b2 hücresince veri doğrulamayı açıp, liste seçeneğini seçin ve aşağıdaki formül kutusuna:

=DOLAYLI($B$1)

yazın.

Üstad dosyayı ekledim

Üstadım belirttiğiniz şekilde yapmaya çalıştım ancak hata verdi. Dosyayı aşağıda ekledim. Burada yapmak istediğim Giriş Ekranı Sayfasındaki AD3 hücresinde Ödüllü Ürün 1 seçilir ise Parametreler sayfasındaki Ödüllü Ürün 1 sütunundaki değerlerden başkası girilemesin istiyorum. Ödüllü ürün iki veya üç seçilirse de yine aynı şekilde onların sütunundakilerden başkası seçilemesin istiyorum bu mümkün mü ? dosya ekte bakabilirseniz çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

Üstadım belirttiğiniz şekilde yapmaya çalıştım ancak hata verdi. Dosyayı aşağıda ekledim. Burada yapmak istediğim Giriş Ekranı Sayfasındaki AD3 hücresinde Ödüllü Ürün 1 seçilir ise Parametreler sayfasındaki Ödüllü Ürün 1 sütunundaki değerlerden başkası girilemesin istiyorum. Ödüllü ürün iki veya üç seçilirse de yine aynı şekilde onların sütunundakilerden başkası seçilemesin istiyorum bu mümkün mü ? dosya ekte bakabilirseniz çok memnun olurum.
Sayın Yurttaş'ın 2'li veya 3'lü veri doğrulama çalışmasını inceleyin.
Excel Dershanesi bölümünü inceleyiniz.

Nereden ulaşabilirim bu çalışmaya

Sayın Mahir;

Belirtiğiniz çalışmaya nasıl ulaşabilirim. Kaynak adresi verebilir misiniz ?

Asıl Peşinen Davranan Sizsiniz.

Her yerde araştırma yaptım ama demek ki anahtar kelimeleri bilemediğimden ilgili konuyu bulamadım. Bilir bilmez yazacağınıza anahtar kelimeyi yazsanız daha mantıklı ve yardımcı olmuş olurdunuz.

Siz de ifade ettiklerimi aynen uygulasaydınız sorununuzu çözerdiniz aslında. Ben "araba1" olarak isim vermenizi belirtmiştim, dikkat ederseniz arada boşluk yok.

Hata veriyor

Yusuf bey "Kaynak Şu anda hata veriyor" diyor. Kitap iki önceki mesajımda ekli bakabilir misiniz ?

Dosyanızda olanlarla anlattıklarınız arasında bir bağ kuramadım. Dosyadan bri şey anlaşılmıyor maalesef. Sorunuzu dosyanıza uygun olarak tekrar sorar mısınız?

AD3 hücresine "Ödüllü Ürün - 1" yazmışsınız ama grup ismi olarak "Ödüllü_Ürün_1" kullanmışsınız. Sizce bu ikisi aynı mıdır?

Üstad

Elbette aynı değil haklısınız. Ancak şimdi aynı yaptım yine hata veriyor. Nerede ne yanlışım var lütfen söyleyin :( Basiretim mi bağlandı nedir

Bu arada sayın moderatörlere gereksiz yere sert çıktınız, bir özürü hak ediyorlar bence.

İşinizi tam olarak gördünüz mü bilemiyorum ama ilgili hücrelere "Koşullu Biçimlendirme" yaparak hem bu işlemi yaptırır hemde uyarması için hücreyi farklı bir renge boyatabilirsiniz.

Geri