bir hücereye veri girildiğinde 1 sütün yanındaki hücereye veri girilmesi

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
otel sektöründe çalışıyorum. bu pandemi sonrası kullandığımız paket programı içerisnde olmayan ve bizim excell üzderinden çözüm aradığımız bir çalışma var.

kısaca istediğimiz formülde bahsedeyim

mesala herhangi bir hücreye "dolu" yazdığımda ( mesela c1 ) hemen yanındaki ( b1 ) hücresine "bloklu" ve (d1) hücresine "dezenfekte yazmasınıı istiyoruz. bu arada (b1 ve d1) hücresinde veri varsa bize uyarı vermesini istiyoruz. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

ben yaptığım çalışmayı size göndereceğim. orda renk verme olayını yaptım ama çok fazla veri oldupundan hızlı bir şekilde otomatik olarak verilerin gelmesini istiyoruz.

Özgür AKBAŞ

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Eğer formülü ile yapabilirsiniz.
B1 hücresine=Eğer(C1 ="dolu";"bloklu") şeklinde yazabilirsiniz. Aynı şekilde D1 hücresine de benzer formülü yazabilirsiniz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Aşağıdaki kodları çalıştığınız sayfanın kod bölümüne (sayfa adına sağ tıklayıp kod görüntüle deyince açılan sayfaya) yapıştırırsanız istediğiniz işlemi yapar:

PHP:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column = 1 Then Exit Sub
If Target = "dolu" Then
    If Target.Offset(0, -1) <> "" Then
        MsgBox Target.Offset(0, -1).Address & " hücresinde - " & Target.Offset(0, -1) & " - verisi mevcuttur!", vbInformation
        Exit Sub
    ElseIf Target.Offset(0, 1) <> "" Then
        MsgBox Target.Offset(0, 1).Address & " hücresinde - " & Target.Offset(0, 1) & " - verisi mevcuttur!", vbInformation
        Exit Sub
    Else
        Target.Offset(0, -1) = "bloklu"
        Target.Offset(0, 1) = "dezenfekte"
    End If
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
çok teşekkür ederim. mükemmel çalışıyor. beni büyük bir işten kurtardınız. sağolun.