Bir hücre içindeki textin kelimelerini sıraya dizmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2004 v.11.3.7 (Mac Os X)
Merhaba,

Benim sorum, bir hücre içinde yer alan ortalama uzunluktaki bir textin bütün kelimelerini A'dan Z'ye sıraya dizmek.

Acaba böyle bir şey mümkün mü?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Alternatif olarak; aşağıdakini de değerlendirebilirsiniz.

A1 hücresine istediğiniz cümleyi yazın ve Makroyu çalıştırın. A2 hücresinden itibaren tüm kelimeler aşağıya doğru alfabetik olarak sıralanır.

Kod:
Sub Kelimeleri_Ayir_ve_Siraya_Diz()

Dim spl As Variant
    Dim arr() As String
    Dim y%, i%, j%
    Dim dgr As String

For Each spl In Split(Cells(1, 1), " ")
        y = y + 1
        ReDim Preserve arr(1 To y)
        arr(y) = CStr(spl)
    Next

For i = 1 To UBound(arr) - 1
        For j = i + 1 To UBound(arr)
            If StrComp(arr(i), arr(j), vbTextCompare) > 0 Then
                dgr = arr(i)
                arr(i) = arr(j)
                arr(j) = dgr
            End If
        Next j
    Next i

Range("A2").Resize(UBound(arr), 1) = _
            Application.WorksheetFunction.Transpose(arr)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Sayın Ferhat Pazarçevirdi,

İlginiz için çok teşekkür ederim. Ancak ben Excel'de gerçekten çok acemiyim.
Mac Os X kullanıcısıyım ve kullandığım Excel versiyonu şu an "Excel 2008-Versiyon 12.0).
Göndermiş olduğunuz makroyu nasıl çalıştırabileceğimi ayrıntılı olarak açıklarsanız çok sevineceğim. Çünkü bunu yapmayı başaramadım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Mac versiyonu ile hiç çalışmadım. Onun için, menu yapısı veya sırası farklı olabilir diye düşünüyorum. Menu elemanlarından; Makro veya Visual Basic Düzenleyicisi gibi komutları arayın. (PC'ler için, Menuden; Araçlar->Makro->Visual Basic Düzenleyicisi'dir) Bu kısıma girdiğinizde,Insert menüsünden "Module" yi seçin ve karşısınıza çıkan, beyaz sayfaya size verdiğim kodları yapıştırın. Kodları bir düğmeye atayarak çalıştırabilirsiniz.

Ekteki örneği inceleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
Sayın Ferhat Pazarçevirdi,
Biraz zaman geçti, ama bu süre içinde bazı küçük araştırmalar yaptım.
Örneğin şunu öğrendim: Microsoft, Mac için Excel 2008 versiyonunda VBA ve Macro desteğini kaldırmış. Verdiğiniz macro bu yüzden çalışmıyormuş.
Ben de bunun üzerine, Macro desteği olan Excel 2004 Mac versiyonunu buldum. Gerçekten bu versiyonda VBA ve Macro desteği var. Ancak yine de verdiğiniz makro PC'de çalışmasına rağmen (Yazdığınız Macro PC'de sorunsuz çalışıyor) 2004 Excel Mac versiyonunda yine çalışmadı.
Şöyle bir hata mesajı aldım: "Compile Error: Sub or Function not defined".
Şimdi size sorum şu: Sanırım bu olay Mac ve PC arasındaki platform farklılığından kaynaklanıyor. Acaba PC'de sorunsuz çalışan bu macroyu, Mac'de çalıştırabilmem için ne yapmam gerekir?
Eğer sorumu yanıtlayamazsanız (daha önceden Mac'de deneyiminiz olmadığını yazmıştınız) sorunumu çözebilecek bir referans verme şansınız olur mu?
Herşey için şimdiden teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Microsoft'un MAC için VBA desteğini kesmesi ilginç bir durum ... Demek ki, iyice gözden çıkardı Mac pazarını .... Yarın, Window versiyonlarında da kaldırırsa şaşırmam ... Yerine .NET'i yerleştirir :) Ama, japon asıllı olmadıklarına göre, harakiriye alışık değillerdir diye düşünüyorum ...

Neyse, bu hata mesajını aldığınızda, karşınıza çıkan mesaj kutusunda Debug butonuna basarak, VB Editörüne geçin. Burada; hata veren satırın, sarı olarak işaretlenmesi gerekiyor. O satırın hangisi olduğunu söyler misiniz ? Belki bu yolla, Windows'da desteklenen ama Mac'de desteklenmeyen bir VBA fonksiyon keşfetmiş oluruz ...

NOT : Mac kullanıcıları azınlıkta ... Çoğumuz Windows OS kullanıyoruz. Açıkçası aklıma kimse de gelmiyor Mac kullanan.

Excel Vers. ve Dili
Sn. Pazarçevirdi,

Yanıtlarınız ve yakın ilginiz için öncellikle çok teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi hata mesajından sonra sarı renk ile işaretlenmiş bir satır çıkıyor ve bu da macronun ilk satırı:

Sub Kelimeleri_Ayir_ve_Siraya_Diz()

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.