bir hücrede birleşik olan ad soyadların arasına boşluk oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
2003
sn dostar çok sayıda ad ve soyad bilgisi hücreye boşluksuz girilmiş.mustafaCan gibi
bunları ben ad soyad olarak aynı hücre içinde toplu düzeltmek istiyorum mümkünse yardımınızı istiyorum.veri çok fazla olduğu için bu şekilde bir yardıma ihtiyacım var.saygılarımla

Excel Vers. ve Dili
2003
ilave etmek istedim sn dostlar belki ayrı hücrelerde mevcut olan ad ve soyad bilgilerini boşluklu olarak birleştirmenin bir yolu varmı acaba.buda işimi görecektir.çünki.saygılarımla

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
site içi, ad soyad ayırma diye arama yapınız

Excel Vers. ve Dili
2003
sağolun buldum.sorun aramakta değil istediğimiz konuyu ne şekilde aratacağımızı bilememekte.ben daha çok veri birleştime birleştirilmiş veriyi bölme,boşluk açma gibi aratmıştım.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
ilave etmek istedim sn dostlar belki ayrı hücrelerde mevcut olan ad ve soyad bilgilerini boşluklu olarak birleştirmenin bir yolu varmı acaba.buda işimi görecektir.çünki.saygılarımla

Merhaba,

A1 Ad,
B1 Soyad

Kod:
C1 = A1 & " " & B1

Excel Vers. ve Dili
2007_türkçe
mrb
excelde yeniyim kusura bakmayın site içi aramada bulamadım, acaba versiyonu ile alakalımıdır? iyi çalışmalar.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
"mustafasarıerler" ismini "mustafa sarıerler" olarak değiştiremezsiniz.
ismin nerde bittiği veya soyismin nerden başladığını bilmek gerekiyor.
sizin örneğinizde yanyana yazılmış 10-15 harf var, büyük küçük harf ayrımı vs gibi bir işaret yok, neresinden ayrılacak.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
siz dosyanızı ekleyin görelim, belki ayrımı yapacak bir kriter vardır.

Excel Vers. ve Dili
2003
sn uzmanamale ilginize teşekkür ederim.aslında soruyu yanlış sorduğumu farkedince ikinci mesajımı doğrulama yada açıklama niyetine eklemiştim ve sayın necdet hocam bunu farkederek gerekli yardımı yapmış sağolsun.zaten bende arkadaşımın uyarısı ile sitede doğru biçimli aramayı yaptığımda yine necdet hocamın açıklamasını başka bir arkadaş için yaptığını görmüş ve onu almıştım ve tabiki mesaj olarak sorunumun çözüldüğünü açıklamıştım ama gözden kaçmış sanırım.emek harcayan herkese sonsuz teşekkür ve saygılarımla