Bir hücrede iki formül olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-12-2020
Merhaba kolay gelsin, işletim sistemim winXP Prof. Türkçe ve office 2007 Türkçe kullanıyorum.

Bir bankada çalışıyorum ve dosyaların geliş, bekleme, kontrol ve gidiş tarihleri ve bende bekleme süresini (iş günü) gösteren bir tablo yapmaya çalışıyorum. Bekleme süresi için bir sütunda TAMİŞGÜNÜ formülünü kullanıyorum, ancak verinin alındığı diğer sütunlardan bir tanesi boş ise (-287...) diye başlayan bir rakam yazıyor.

Ekte örnek dosyayı gönderdim. Sorumu ayrıntılı bir şekilde ekteki dosyada bulabilirsiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla,

İsmail Avcı

NOT: dosya otomatik olarak .xlsx kaydetmişti, ancak yükleyebilmek için sondaki x harfini sildim, o yüzden açmaya çalışırken bir hata verebilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
istediginiz bu mmu acaba..

=EĞER(F3<>"";TAMİŞGÜNÜ(B3;F3);"")

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
05-12-2020
Mustafa Bey çok teşekkür ederim, evet istediğim şey tam da bu.

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
05-12-2020
Yukarıdaki çözüm işime yaramasına rağmen benden yeni birşey istediler, iki tarih arasındaki bekleme süresi ile ilgili olarak.
Ekteki gibi bir formül yaptım; ancak iki tarih arasındaki sürenin içinde haftasonları da dahil, bana sadece işgünü süresi lazım.
Soruyu ayrıntılı olarak ekte yazdım.

İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim,

Saygılarımla

İsmail Avcı

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Kusura bakmayın sy. Ismail Avci dosyaniz gun boyunca aklimdaydi yalniz ancak gecenin bu saatinde ilgilenebildim..

Ali Beyin bu konuda tarih ve zaman calismasi vardi siteden iyice arasaydiniz bence rahatca cozebilirdiniz,Dosyaniz ektedir saygilar..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007
Türkçe
05-12-2020
Çok teşekkürler Mustafa Bey, evet işin doğrusu kabaca bir arama yaptım, detaylı aramadım o konuda haklısınız. Gönderdiğiniz aşağıdaki formülü { =EĞER(B2="";"";(EĞER(G2>0;"İADE";(EĞER(F2>0;Isgunu(B2;F2);isgunu(B2;$A$1)))))) } yazınca ilk satır hariç diğerlerinde #AD? hatası çıkıyordu, Isgunu ve isgunu yazılarını TAMİŞGÜNÜ olarak değiştirince sorun çözüldü.

Tekrar ellerinize sağlık, çok teşekkür ederim.