bir hücredeki 16 karakteri silmek için makro

1500 hücredeki ilk 16 karakteri silmek istiyorum.
Tek Tek sil. Gunlerimi aliyor. Acaba bir hücredeki 16 karakteri silen bi makro varmı dır varsa yardim edebilir misin acaba?

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Merhaba

Öncelikle yukarıdaki selam şekliniz forumumuzda hoş karşılanmayacak türden lütfen bu konulara bundan sonra daha dikkat edelim.

Sorunuza gelince bu verileriniz hangi sütundadır, ilk 16 karakteri silinince yeni veriler yine aynı hücre üzerinemi yazılacaktır.

öncelikle özür dilerim.
benim dediğim olay tek bir sutun ve birden fazla alt satırı var.Bu satırların örnegin; A1 hücresi'nin içinde söyle bi ibare 25/05-222222 ALİ işte ben bu ibareden sadece yazili olan ALİ kelimesini istiyorum.Bunun için bi kod var mıdır. acaaba

Excel Vers. ve Dili
excel-2010 tr
kod ile değil, parçaal formülünü kullanarak bunu yapabilirsin. makro bu tür basit şeyleri kullanmak için değildir. zaten excel'in içinde bir çok hazır fonsiyon vardır.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Eğer verileriniz örneğinizdeki gibiyse aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.

Kod:
=PARÇAAL(A1;MBUL(" ";A1;1)+1;UZUNLUK(A1)-MBUL(" ";A1;1))

xthief

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-03-2025
Merhaba

Öncelikle yukarıdaki selam şekliniz forumumuzda hoş karşılanmayacak türden lütfen bu konulara bundan sonra daha dikkat edelim.

allahın selamının hoş karşılanmayacak ne yönü var acaba.

sadece merak ettim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
allahın selamının hoş karşılanmayacak ne yönü var acaba.
sadece merak ettim.
Benim uyarım selam için kullanılan kısaltmaya değil hemen arkasından millet kelimesinin kullanılmasınadır. "Selam millet" şeklindeki hitap size hoş geliyormu? Yoksa "Selam arkadaşlar" veya "Selam dostlar" şeklinimi tercih edersiniz? benim kasdettiğim sadece budur. Elbette bu soru başlığını açan üyemiz günlük dilde sıkça kullanılan bu hitap şeklini farkında olmadan yazmıştır.

Sonra sizin Allah'ın selamı tabirinizde biraz garip geldi bana, Allah'a ait olmayan bir selam şeklimi vardır? örneğin merhaba, selam, hello denilince bu selam Allah'a ait değildir diyebilirmiyiz.

Neyse bu konuyu fazla uzatmadan kapatıyorum. Umarım ne kasdetmek istediğimi anlatabilmişimdir.

xthief

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-03-2025
hatamı kabul ediyorum. mesajı gönderdikten sonra bende millet ifadesi üzerine kullanmış olabileceğiniz düşündüm ama bir kere mesaj yollamış olduk.

özür diliyorum