bir hücreye iki formül??

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
arkadaşlar ben bir program yapmaya çalışıyorum. Ama takıldığım bir nokta var:

Şimdi farzedelim Sayfa1'de A1 hücresinin Sayfa 2'de A2 hücresine taşınmasını istiyorum. Bunu yaparken zorlanmıyorum. Ama Sayfa1'in başka bir excel sayfasıyla bağlantısı var ve Sayfa1'deki A1 hücresine de o başka excel tablosundan bir veri aktarımı yapıyorum. Ancak Sayfa1'de A1 hücresinde her zaman veri olmayabiliyor. Ben de bu yüzden eğer Sayfa1'de A1 hücresinde veri yoksa o zaman Sayfa1'de A2 hücresini Sayfa2'de A2 hücresine taşısın istiyorum. Yani (sanırım) bir hücreye 2 formül yapmak istiyorum. Fakat ne kadar uğraştıysam bunu başaramadım. Bunun için bir kolaylık gösterecek bir arkadaş varmı? Teşekkür ederim!!
(Yani karışık olduysa şöyle söyliyim: Sayfa1 A1 hücresini Sayfa2 A2 hücresine taşı. Sayfa1 A1 hücresinde veri yoksa Sayfa1 A2 hücresini Sayfa1 A2 hücresine taşı)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
"Sayfa1 A2 hücresini Sayfa1 A2 hücresine taşı"
burda paradox yok mu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
sanırım anlatmak istediğimi anlatamadım. Ben sadece örnek olsun diye öyle yazmıştım. Normalde İNDİS komutunu kullanarak bir hücreyi başka bir sayfadaki hücreye aktarabiliyorum. Daha açık olsun diye yapmak istediğimi tam anlatayım: Şimdi elimde bir sayfa var. Bu sayfaya ben kişi bilgilerini giriyorum. Buraya girdiğim kişi bilgilerini de başka bir sayfada bulunan sağlık raporu dosyasına aktarıyorum. Şimdi ilk sayfada bazen iki kişinin kişi bilgilerini beraber girmem gerekiyor( Yani özürlü oğlu adına başvuru yapan baba varsa hem babasının hem de oğlunun kişi bilgilerini giriyorum. Burada benim yapmak istediğim şey şu: Rapora kişinin tc kimlik numarasını aktarmam gerekiyor. Burada eğer özürlü kişinin tc kimlik numara kısmı boş ise o zaman babasının tc kimlik numarasının rapora aktarılması gerekiyor. Ama ben bunu beceremedim. "Yani eğer özürlü tc kimlik kısmı boşsa, babasının tc kimlik numarasını taşı" gibi birşeyi yapabilmem lazım. Ama yapamıyorum) Yardım ederseniz sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Benim size önerim bu şekilde kelimeler ile anlatamadığınız sorularınıza küçük bir örnek dosya eklerseniz daha faydalı olacaktır.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Slm.
Çözüm doğru ise kendi dosyanıza uyarlayın.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 türkçe
Teşekkür ederim!!!