Bir hücreyi belli sayıda tekrarlatma

burcin_end_muh

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2013
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-01-2028
Merhabalar,

A sütununda isimler var B sütununda ise bu isimlerin kaç kere tekrar etmesi gerektiği yazıyor.

adana 3
ankara 2
istanbul 4 gibi.

Formüller alt alta 3 tane adana 2 tane ankara 4 tane istanbul yazdırmak istiyorum

Değerli vaktiniz için şimdiden teşekkürler

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Belgenizde 1'inci satırın başlık satırı olduğu ve verilerin 2'nci satırdan itibaren listelendiği varsayılmıştır.

-- C2 hücresine =A2 formülünü uygulayın,
-- C3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve dizi formülüne dönüştürün,
Formülü dizi formülüne dönüştürme:
formülü hücreye yapıştırın, F2 tuşu ile hücre içerisine girin, CTRL ve SHIFT tuşları basılı iken ENTER tuşuna basın,
işlemi doğru yapmışsanız formül kendiliğinden {....} gibi köşeli parantez içine alınır.

-- C3 hücresini aşağı doğru, boş sonuç elde edinceye kadar kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]SATIR()[/COLOR]-1>[COLOR="red"]TOPLA[/COLOR]($B:$B);"";[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]EĞERSAY[/COLOR]($C$1:C2;C2)<[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($B$1;[COLOR="red"]KAÇINCI[/COLOR](C2;$A:$A;0)-1;0);C2;[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;[COLOR="Red"]KAÇINCI[/COLOR](C2;$A:$A;0);0)))

burcin_end_muh

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2013
05-01-2028
çok teşekkür ederim Ömer bey. Kaydır yerine indis de kullanılabilirdi sanırım. ben formülü ilk satıra kurmaya çalıştığımdan ve formülü aşağıya çektikçe saydırmayı akıl edemediğimden kuramamıştım for döngüsünü çok çok teşekkür ederim tekrar.