Bir kaç sütun dan tek sütuna verileri sıralama

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 tr
Arkadaş merhaba.
Ekte açıklamaya çalıştım bir kaç sütun dan verileri sıralamaya çalışıyorum ama beceremedim ekte daha detaylı anlattım .

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. herkese iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Datalarınızı yana doğru değilde alta doğru çoğaltırsanız formülle çözüm kolaylaşır.
"mirac83-Bir kaç sütun dan tek sütuna verileri sıralama" dosyası data sayfası gibi...
Datalarınız orjinal hali ile ve yana doğru genişleyecekse,
"mirac83-Bir kaç sütun dan tek sütuna verileri sıralama (makro)" dosyası daha uygun olur.
Ekleri inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
exel 2003 tr
İlgilendiğiniz için teşekkür ediyorum, biraz sıkıntılı bir durum makrosuz farkındayım. alt alta sıralama konusunda haklısınız öyle kullandığım bir tablom var . ama sorun şu ki benim için hiç kullanışlı olmuyor . eğer yan yana tablolarda çözebilirse başka tablolarım da var onlara da uygulayarak işimi daha da kolay hale getireceğim. makro , vba bilgim yok denecek kadar zayıf formül ile de eğer ve düşeyara, kaçıncı, dolaylı fonksiyonlarıyla deniyorum ama bir türlü beceremedim:) şimdi verdiğiniz ekleri inceleyeceğim . tekrar teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
O halde orjinal ekiniz "mirac83-Kitap11" dosyasını deneyin.

Excel Vers. ve Dili
exel 2003 tr
Sayın muygun çok teşekkür ederim gerçekten makrolu dosya tam istediğim gibi olmuş
makrosuz olan da hali hazırda kullandığım tablonun aynısı.
makrosuz da veriler her geçen gün kategorisi ve ürünleri arttığından fiyat ve birimler de eklendiğinden alt alta zor oluyor ben her bir kategori için ayrı sayfalardan verileri tek bir sayfada rapor şeklinde sıralatmak istediğimden yan yana koydum formül ile çözebilsek geri kalan parametreleri ben tabloya göre doldurtabilecektim. şimdi makrolu olanı inceliyorum da :) bilmediğim için çok karışık geliyor ve dediğim gibi işin içinde farklı parametreler de olacağından kendime göre düzenlemem hayli zor. formül ile yapılabilirse yardımlarınızı bekliyorum olmaz ise de makrolu olan la çözmeye çalışacağım. tekrar tekrar zaman ve emek harcadığınız için teşekkür ederim.
herkese iyi çalışmalar.