bir kere kaydete basınca ikincisinde şifre sorsun

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-07-2024
iyi çalışmalar: yardım yardım aradım bulamadım yardım. bulduklarımdada dosyalar silmişti.
formda sabahtan buyana ve dün olmak üzere 1,5 gündür arıyorum lütfen yardım.

yıllık kasa raporu hazırladım. bir klasörün içinde ocak, şubat.... aralık olmak üzere 12 adet excel dosyası var, ve bu 12 excelin her birin kendi içinde 1,2,3..31 olma üzere sayfa ismi verilmiş 31 adet sayfa bulunmakta. kullanıcı kasayı hazırlarken
1) klasörün içinden hangi ayda bulunuyorsak örn. ekim yazan excel kitabını açıyor
2) dosyanın içinde 1 den 31 e kadar olan sayfadan bu güne ait olan 10 olarak adlandırılmış sayfayı açıyor, bilgilerini işleyip, hesaplamasını yaptırıp kasa dökümünün çıktısını alıyor.
3) sayfayı kaydetip çıkıyor.

isteğim=
kullanıcı ekim ayından 10 sayfayı açtığında işleminin yapıp çıktı alıp kaydet kapat dediğinde bu sayfanın birdaha düzenlenmeye ve silinmeye karşı şifrelenmiş olması kaydedilmiş bir sayfaya birdaha şifresini bilmiyorsa adım atamasın :)
yukarıdaki işlem zor ise yada
yıla ait 365 gün her sayfada nasıl olsa var kasa tarihi olarak l1 hücresinde örn. ekim ayı 1 sayfasınada 01.10.2009 yazıyor 2. sayfada 02.10.2009 yazıyor sayfalarda bulunan l1 hücresini ele alsak o hücredeki tarih bu günü göstermiyorsa o sayfada hiç bir şekilde işlem yapamasa "tıklama bile yapamasın :)" sadece l1 de bu günün tarihi varsa işlem yapabilsin ertesi gün yaptığı işleme elini süremesin değiştiremesin.

örnek olarak bir dosya ekliyorum. ocak ayının içende 3 sayfa koyuyuorum boyut babında, ocak gibi 12 dosyam ve her dosayanın içi 31 adet sayfa var ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
hocalarımdan kimse yardımcı olmayacakmı,

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
Private Sub Worksheet_Activate()
Range("A65536").Select
If InputBox("Şifre Gir?", "Şifre") = "123" Then
Range("A1").Select
Else
MsgBox ("Şifre Yanlış")
Sheets("3").Select
End If

End Sub

HER SAYFAYA BUNU YAPIŞTIR YAPIŞTIRDIĞINDA Sheets("3").Select 3 SAYISI SAYFA ADIDIR YANLIŞ KOD GİRİLDİĞİNDE BİR İLERİKİ SAYFA İSMİNİ VERİRSEN O SAYFAYA GİDECEKTİR.ŞİFREE 123 İSTEDİĞİNİ KOY.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba

bu işinizi görür mü?
her sayfanın A1 hücresinde yazan tarih günün tarihinden küçükse o sayfayı gizler.

Kod:
Sub auto_open()
For i = 1 To Worksheets.Count
If Sheets(i).Range("A1") < Date Then Sheets(i).Visible = False
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
yarımlarınız için çok teşekkür ederim, dün işyerinde olmadığımdan bakamamıştım bu gün inceleme şanşım oldu.
merhaba

Kod:
Sub auto_open()
If Sheets(i).Range("A1") < Date Then Sheets(i).Visible = False
Next
End Sub
uzmanamele hocam verdiğiniz kod olmadı veya yanlış uyguladım. ThisWorkbook a yapıştırdım olmadı sildim, sayfalara yapıştırdım olmadı, nereye yapıştırmam gerek deneme amaçlı tarihi a1 hücresine almıştım bunları uygularken.

sayın muratozmenler hocam verdiğiniz örnek çok güzel fakat tam anlamıyla istediğim gibi değil, hocam şifreli olacaksa bile o günün tarihi "I1" hücresinde varsa şifre sormayacak çünkü o gün o sayfayı kullanabilecek, daha sonra o gün geçtikten sonra kullanamayacak, şuan yaptığınızı uygularsam kullanıcı her kasayı hazırlayıp verdiğinde benim kodu o sayfaya yapıştırmam gerekecek. ben istiyorumki nasıl olsa kasada tarih var bu günün tarihi "I1" hücresinde varsa o sayfa kullanıma açık farklı bir tarih varsa kullanıma kapalı, şifreli, gizli vs.. kişinin kullanıcının içine girip oynayamayacağı şekle gelmesi gerekiyor.

ekteki örnek dosyamda daha iyi anlayacağınızdan eminim hocalarım

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
yarımlarınız için çok teşekkür ederim, dün işyerinde olmadığımdan bakamamıştım bu gün inceleme şanşım oldu.

uzmanamele hocam verdiğiniz kod olmadı veya yanlış uyguladım. ThisWorkbook a yapıştırdım olmadı sildim, sayfalara yapıştırdım olmadı, nereye yapıştırmam gerek deneme amaçlı tarihi a1 hücresine almıştım bunları uygularken.
merhaba
auto_open makrosu, standart modüle yazmalısınız.

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
sayın uzmanamele hocam kodu dediğiniz modüle yapıştırdım. çok güzel oldu temmuz ayında denedim emmuzda 31 görünen tarihli 2 görünmeyen (zaten gizli) olan sayfam vardı 1 den 30'a kadar açılışta gizledi fakat 31 temmuz sayfası yanı "31" yazan sayfa da hata verdi

Sub auto_open()
If Sheets(i).Range("I1") < Date Then Sheets(i).Visible = False
Next
End Sub
yukarıda kırmızı olan yeri hata olarak verdi acaba o kitapta birtek en sona gizlenmemiş 31 nolu sayfa kaldığındanmıdır. onuda gizleseydi kitapta görünün sayfa kalmayacaktı? yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

ikinci olarak bu şekilde yaptığımız gizlediğimiz sayfaya tarihi geçen sayfa şifrenelebilirmi otomatik olarak

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
sayın uzmanamele hocam kodu dediğiniz modüle yapıştırdım. çok güzel oldu temmuz ayında denedim emmuzda 31 görünen tarihli 2 görünmeyen (zaten gizli) olan sayfam vardı 1 den 30'a kadar açılışta gizledi fakat 31 temmuz sayfası yanı "31" yazan sayfa da hata verdi

Sub auto_open()
If Sheets(i).Range("I1") < Date Then Sheets(i).Visible = False
Next
End Sub
yukarıda kırmızı olan yeri hata olarak verdi acaba o kitapta birtek en sona gizlenmemiş 31 nolu sayfa kaldığındanmıdır. onuda gizleseydi kitapta görünün sayfa kalmayacaktı? yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.

ikinci olarak bu şekilde yaptığımız gizlediğimiz sayfaya tarihi geçen sayfa şifrenelebilirmi otomatik olarak

merhaba
bir dosyada tüm sayfaları gizleyemezsiniz, en az bir sayfa görünür olmak zorunda.
geçmiş aylarda tüm sayfalar gizlenmesi gerekiyorsa; ya bir adet ana sayfa koymalısınız ya da sayfaları gizlemek yerine dosyayı gizleyiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
hocam verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. bu benim işimi bu şekilde görüyor bir sayfa daha ekleyince.

kızmazsanız ikinci sorumun cevabınıda verirmisiniz. gizlemek yerine şifre koyabilirmiydik acaba tarihi bu günün tarihinden küçük yada büyük olan safyalara.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
hocam verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. bu benim işimi bu şekilde görüyor bir sayfa daha ekleyince.

kızmazsanız ikinci sorumun cevabınıda verirmisiniz. gizlemek yerine şifre koyabilirmiydik acaba tarihi bu günün tarihinden küçük yada büyük olan safyalara.
merhaba
bu işinizi görür mü?

Kod:
Sub auto_open()
If Sheets(i).Range("A1") <> Date Then Sheets(i).Protect Password = "123"
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
Private Sub Worksheet_Activate()
Range("A65536").Select
If Range("ı1") < Date Then
If InputBox("Şifre Gir?", "Şifre") = "123" Then
Range("A1").Select

Else
MsgBox ("Şifre Yanlış")
Sheets("4").Select
End If
End If
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
sayın muratozmenler hocam verdiğiniz kodu sayfalara yapıştırdım şifre koyuyor fakat iptal diyip devam ederseniz sayfayı kullanımıa açıyor, bu durum itibariyle şifre bir işe yaramıyor. 2. si ise bende 365 adet sayfa var. bu sayfalara bunu tek tek yapıştırması zor hocam :)
-------------------------------------------------------------------------------------------
sayın uzmanamele hocam sizin koduda modüle yapıştırdım. sayaları gizliyor fakat tarihi geçmiş veya bu güne ait olmayan sayfalarda bana hiç şifre sormadı. yine ben hatalı bir işlemmi yaptım. modüle yapıştırdım. tarihleri a1 hücresine aldım. fakat şifre sormadı.

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
hocam yokmu bir oluru

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
ek dosyayı inceleyiniz. dosyayı açtığınızda o günkü tarihli sayfa hariç diğer sayfalara sayfa koruma şifresi koyabilirsiniz.

Kod:
Sub tarih_yaz()
On Error Resume Next
tarih = CDate("20.09.2009")
Sheets(i).[a1] = tarih + i
Sheets(i).Name = Sheets(i).[a1].Text
Next
End Sub
Kod:
Sub sifreleri_kaldır()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets(i).Unprotect Password = "123"
Next
Application.ScreenUpdating = True
End Sub
sayfa şifrele kodlarını auto_open makrosu olarak yazınız.

Kod:
Sub bugün_hariç_sayfa_şifrele()
If Sheets(i).Range("A1") <> Date Then
Sheets(i).Protect Password = "123"
End If
Next
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
uzmanamele ilk öncelikle ilginize çook teşekkür ederim,

verdiğiniz örnek dosya çalışıyor bu gün için, fakat bilgisayarın sisteminden tarihi 14 (yarın) olarak yaptığımda örnek dosyanızdaki şifreleme yine aynı sayfada kalıyor ayın 14. günü şifreli 13. günü kullanıma açık sebebi ne olabilir acaba,
son olarak verdiğiniz kottaki
tarih = CDate("20.09.2009")
kısım ne anlama geliyor acaba.

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
uzmanamele ilk öncelikle ilginize çook teşekkür ederim,

verdiğiniz örnek dosya çalışıyor bu gün için, fakat bilgisayarın sisteminden tarihi 14 (yarın) olarak yaptığımda örnek dosyanızdaki şifreleme yine aynı sayfada kalıyor ayın 14. günü şifreli 13. günü kullanıma açık sebebi ne olabilir acaba,
son olarak verdiğiniz kottaki kısım ne anlama geliyor acaba.
merhaba
sistem tarihini değiştirdiğinizde sayfa koruma şifreleri değişmez ki.
bu kodu deneyiniz. daha doğrusu bu kodu auto_open olarak yazacaksınız.
Kod:
Sub bugün_hariç_sayfa_şifrele()
[COLOR="Red"]Call sifreleri_kaldır[/COLOR]
If Sheets(i).Range("A1") <> Date Then
Sheets(i).Protect Password = "123"
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
hocam yardımlarınız için ço teşekkür ederim.
denedim fakat yapamadım, bilgisayar sisteminin tarihinde değişiklik yaptığımda bir türlü sayfadak şifreleri kaldıramadım. tekrar yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
hocam tek isteğim, eğer olursa bana bir örnek açıklarsanız sevinirim. kodlarda sınıfta kaldım. sizi daha fazla yormak istemem sadece dediğim gibi örnek üzerinde yaparsanız ben ordan aktarırım. diğer türlü başaracağım yok sizide yormayayım. iyi çalışmalar.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
bunu denermisiniz.

Sub auto_open()
If Sheets(i).Name <> "liste" Then
If Sheets(i).Range("A1") <> Date Then Sheets(i).Protect Password:="123", Contents:=True, Scenarios:=True
End If
Next
End Sub
Sub şifre_koy()
If Sheets(i).Range("A1") <> Date Then Sheets(i).Protect Password:="123", Contents:=True, Scenarios:=True
End If
Next
End Sub
Sub şifre_kaldır()
For i = 2 To Worksheets.Count
If Sheets(i).Range("A1") <> Date Then Sheets(i).Protect Password:="123", Contents:=False, Scenarios:=False
End If
Next
End Sub

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
hocam yardımlarınız için ço teşekkür ederim.
denedim fakat yapamadım, bilgisayar sisteminin tarihinde değişiklik yaptığımda bir türlü sayfadak şifreleri kaldıramadım. tekrar yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.
hocam tek isteğim, eğer olursa bana bir örnek açıklarsanız sevinirim. kodlarda sınıfta kaldım. sizi daha fazla yormak istemem sadece dediğim gibi örnek üzerinde yaparsanız ben ordan aktarırım. diğer türlü başaracağım yok sizide yormayayım. iyi çalışmalar.
merhaba
anladığım kadarıyla, sistem tarihini değiştirdiğinizde şifreli sayfanın değişip değişmediğini görmek istiyorsunuz.
sayfaları şifreleyen kodları çalıştırmanız yeterli. bu konu ister manuel çalıştırın, ister auto_open makrosu olsun isterseniz Workbook_Open olsun çalışacaktır.
ancak kodu auto_open veya Workbook_Open altında yazmışsanız kodun çalışması için dosyayı kapatıp açmanız gerekir. veya auto_open makrosunu manuel çalıştırmalısınız.

ek dosyayı sistem tarihini değiştirdikten sonra kapatıp açarak deneyiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel=2016
türkçe
01-07-2024
coook teşekkür ederim.