Bir kütüphane yazılımı oluşturmak istiyorum...

Excel Vers. ve Dili
MS Office XP - İngilizce
Öncelikle merhaba,
Tam da Exceli öğrenmeye çalışmak istediğim şu sıralarda bu siteyle karşılaşmak benim şansım olsa gerek. Teşekkürler..

Konuya gelince.

Evdeki kitaplarım için bir yazılım oluşturmak istiyorum.
İnterneti ve forumu aradım ama tam olarak aradığım şeyi bulamadım.
Excelim zayıf. Hatta excel ile yapılabilen şeyleri gördükçe excel bilgim yok diyorum :)

Benim istediğim şu tarz birşey:
Dosya açıldığında ilk karşıma çıkan iki buton olsun, birine basınca bir form açılsın, o forma kitap bilgilerini vs. gireyim onaylayınca bu bilgiler kütüphane veritabanıma eklensin.
örneğin bu formda da kitap tanıtımı gibi bir bölüm yapmak istiyorum. mesela forma birşeyler yazdım. ama veritabanında bu yazılanların bir kısmı görünsün devamı da üzerine gidince veya üzerine tıklayınca çıksın.

umarım doğru düzgün anlatabilmişmişimdir aklımdaki şeyi. forumda kütüphane ile ilgili birçok şey var ama bu tarz birşey malesef bulamadım. ama dikkatsizlik de yapmış olabilirm. oyüzden daha önceden foruma yazılmış birşeyi soruyorsam özür dilerim.

teşekkürler

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
MS Office XP - İngilizce
Tekrar merhaba.

Sanırım istediğim formu oluşturdum ve çalışıyor.

Fakat daha önce belirttiğim soruyu tekrarlamak istiyorum:

Kitap veritabanımda "kitabın tanıtım yazısı" diye bir bölüm yaptım. Buraya kitabın arkasından veya önsözünden alıntı yaparak kitabın neyle ilgili olduğunu yazıyorum. Tahmin edersiniz ki bu yazdıklarım diğerlerine göre uzun oluyor ve o hücreye sığmıyor. Hücrenin genişliğini veya boyunu değiştirip veritabanının görüntüsünü bozmak istemediğim için notlarla çalışmayı tercih ediyorum. Sığdığı kadarını hücreye yazıp, kalan kısmını "not ekle" diyerek yazıyorum.

fakat, bu şekilde

- hem çok zaman gidiyor, ve daha uğraştırıcı oluyor
- hem de oluşturduğum form ile bunu yapmak daha çok zorlaşıyor.

istediğim ise şöyle birşey:
formun "kitabın tanıtım yazısı" kısmına yazdıklarımdan hücreye sığan kadarı gözükse ve kalan kısmı otomatik olarak nota dönüşse? Aslında burada mesele nota dönüşmesi değil, sığmayan kısmın otomatik olarak başka bir şekilde gözükmesi. Bu üzerine tıklayarak olabilir, üzerine giderek, vs..

conditional formatting kısmında "if cell value is greater than" tarzı birşey gördüm ama devamını getiremedim. aradığım şeyin teknik adını bilmediğim için de etkili bir arama gerçekleştiremiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Hüseyin

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Günaydın,
bu sorunuza cevap alacağınızı tahmin etmiyorum.

Siz komple hazır bir yapı talep ediyorsunuz.
Oysa forumun genel işleyişi yardımlaşma üzerinedir, hazır program üretme değil.

Ben böyle bir şey istiyorum dediğiniz zaman bunu ancak yazılım firmalarından isteyebilirsiniz.

Forumdan yardım istiyorsanız;
- İşe siz başlayacaksınız.
- Projeyi belli bir yere getireceksiniz.
- Takıldığınız bir nokta olduğunda onu soracaksınız ki
arkadaşlar size yol göstersin.

Genelde çok cevapsız kalan soru kalıpları şöyle oluyor;
"Arkadaşlar ben makro bilmiyorum, ancak şöyle bir şey yapan koda ihtiyacım var..."
Şimdi bu tarz bir soruya nasıl yanıt verirsiniz.

Hadi işi görülsün diye bir kod yazıyorsunuz.
arkasından gelen soru :
"Ben bu kodu nereye ve nasıl yazacağım?"
oluyor.

Lütfen siz başlayın ve sadece takıldığınız bir adımı soru olarak sorun ki, yanıt alabilesiniz.
Komple proje istemeyin.

Umarım

Excel Vers. ve Dili
MS Office XP - İngilizce
Sayın Hüseyin,

dikkat ettiyseniz iki mesaj yazdım ve fakat sormuş olduğum formu kendim yaptım. Tüm projeyi istediğim kanısına nereden vardığınızı anlayamadım. Şöyle birşey istiyorum derken belki hazırı veya benzerini bilen vardır, biyerlerde gören olmuştur, veya nasıl yapılacağını biliyordur ve bana yol gösterir diye düşündüm. Örneğin excelin şu özelliğini kullanacaksın, kod yazacaksın vs vs.. Çok şey beklemişim sanırım..

Yardımlarınız, anlayışınız, ve bu mükemmel tarzınız için teşekkürler.

İyi günler.