• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bir listedeki bir koşul ile en küçük değer

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan osmancig
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
ekteki dosyada VERİ sayfasında B sütünunda bazı kişi isimleri C sütünunda ise o kişilerin skorları yazmaktadır. SONUÇ sayfasında A sütünundaki kişi isimlerinin VERİ sayfasındaki C sutununda yazan skorlarının en küçük ve en yüksek rakamlarını yazacak bir formüle ihtiyacım var.

Düşeyara formülünü denedim ilk rakamı buldum. Ancak bana en küçüğü ve en büyüğü lazım

örn. ; VERİ sayfasında Ahmet ' in VERİ sayfasının C sutununda yazan veriye göre en düşük skoru 15 en yüksek skoru ise 650

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dizi formülüdür.
Küçük değer için deneyin, aynı mantıkla büyük değeri yazabilirsiniz. (Min, Mak)
Kod:
=MİN(EĞER(veri!B1:B1000=A2;veri!C1:C1000))

bu formül VERİ sayfasının C sutunundaki en düşük değeri yazıyor. SONUÇ sayfasındaki B2 hücresindeki Ahmet in yanına Ahmet'in en düşük skoru olan 15 yerine Zeki nin en düşük skoru olan 3 ü yazdı.

Dizi formülüdür, Dizi formülü: Formül hücreye girildikten sonra enter tuşuna basmadan Ctrl+Shift+Enter tuş kombinasyonu ile aktif olmaktadır.
Formülün başında ve sonunda { } bu işaretler çıkar.

ekteki dosyada VERİ sayfasında B sütünunda bazı kişi isimleri C sütünunda ise o kişilerin skorları yazmaktadır. SONUÇ sayfasında A sütünundaki kişi isimlerinin VERİ sayfasındaki C sutununda yazan skorlarının en küçük ve en yüksek rakamlarını yazacak bir formüle ihtiyacım var.

Düşeyara formülünü denedim ilk rakamı buldum. Ancak bana en küçüğü ve en büyüğü lazım

örn. ; VERİ sayfasında Ahmet ' in VERİ sayfasının C sutununda yazan veriye göre en düşük skoru 15 en yüksek skoru ise 650

.

http://www.excel.web.tr/f60/min-max-small-large-fonks-yonlari-uygulamalari-t17704.html

http://www.excel.web.tr/f122/minimum-ve-maksimum-ornekleri-t87022.html

Buraya bakın.

.

Geri