Bir listeden, çalışma sayfalarına sırayla veri aktarımı.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04/01/2019
Herkese Merhaba. Elimde 174 kişilik bir liste mevcut. ilk sayfada Öğrenci isimleri var ve altta da 16 adet sınıf için çalışma sayfaları mevcut. Ricam şu; İsim listesine tıklandığında alttaki çalışma sayfalarına sırasıyla 9'ar kişilik atama yapsın ve bir sonraki çalışma sayfasına geçsin.
İsim listesinde zaten bir formül bulunmakta fakat bunu çalışma sayfalarına bir türlü yönlendiremedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese şimdiden kolay gelsin.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Makro ile çözüm ekini deneyin.
iyi çalışmalar.

NOT: her sınıf için 9 kişilik kota uyguladığınızda dağıtım sonucu listenin geri kalanı ne olacak?
Bu nedenle D1 hücresine;
Her sınıfta kaç kişi olacaksa yazın.
Tasnifleme sonucu sayfalara gitmeden C7 den itibaren tasniflemede hangi sayfaya gönderildiğini , D2 hücresinde tasniflenen kişi sayısını , D3 hücresinde tasnif dışı kalan sayıyı görebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 excel türkçe
04/01/2019
Üstat ellerine sağlık fakat ben ne istediğimi anlatmadım sanırım mesajımda. Örnek veriyorum; benim eklediğim listedeki isimin üstüne tıklayınca yan tarafa atıyordu biliyorsunuz. Ben bunun yerine, her 9 tıklamamda alttaki çalışma sayfalarındaki listelere atarak diğer çalışma sayfalarına devam etsin demek istemiştim.

Excel Vers. ve Dili
2007 excel türkçe
04/01/2019
Çok ama çok teşekkür ederim. Ellerinize sağlık üstat.