Bir otelin çalıştığı farklı acentelerin aylık ortalaması...

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
İyi çalışmalar,
Bir otelin anlaşmalı olduğu onlarca turizm acentesi bulunmaktadır. Bu acentelerin otele aylık göndermiş olduğu müşteri sayısı, fiyatı birbirinden farklıdır. Bazen aynı acentenin bile fiyatları birbirini tutmamaktadır. İsteğim ay ay önce acentelerin aylık müşteri ortalamasını ve ortalama fiyatını, daha sonra otelin aylık müşteri ortalamasını ve ortalama fiyatını görmek. Bunu makro olarak nasıl yapabiliriz. Dosya aşağıdaki gibi bir tablo şeklinde...
Not: Her seferinde satır sayısı artabilmektedir...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Olmasını istediğiniz tablo O:R arasında olacak sanırım.
Yalnız bu bölüme nasıl bir tablo istiyorsanız manuel 5-10 satır hazırlayıp gerekli açıklamaları sayfa içerisinde de detaylı yaptıktan sonra dosyanızı tekrar eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Şimdi size uzunca yaptıgım dosyayı gönderiyorum.

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Siz dosyada her satırın karşılığını yeni tabloda tek tek bölme işlemleri yapmışsınız.
Tabloda ay ölçütü göremedim. Ayrıca yapılması gereken sade bu mu? Bu yaptığınızı makro ile yapmak mı? Eğer tam karşılıklarını bu şekilde bölme işlemine sokacaksanız makroya gerek var mı? Formül ile zaten kolaylıkla aynı işlemi yapmışsınız.

Yada ben konuyu anlayamadım.

Bana göre sadece sondaki toplam formülü uzamış:

T22 yerine;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((T3:T21*C3:C21))/C22
Yazabilirdiniz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Her ay farklı bi çalışma sayfası olacak. Evet bunları formül ile yaptım ama daha sonraları acente sayısı arttıkça bunu yapmak zor olacak. Bir de makro kaydet seçeneği ile de o formülleri tuşlara aktardım. Ancak acente arttıkça her seferinde formüle ekleme yapmak gerekiyor. Ya da şöyle diyeyim, o dosyaya daha kolay olması için siz nasıl bir çözüm uygulardınız? Kusura bakmayın anlatmakta zorlandım sanırım :(

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Tam olarak anlayamadığım için sizin çözümü makroya çevirdim.

Kod:
Sub Duzenle()

Dim i As Long

Application.ScreenUpdating = False

For i = 3 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
        Cells(i, "T") = Cells(i, "L") / Cells(i, "C")
        Cells(i, "U") = Cells(i, "B")
        Cells(i, "V") = Cells(i, "L") / Cells(i, "E")
        Cells(i, "W") = Cells(i, "M") / Cells(i, "C")
    Next i

Cells(i, "T") = Evaluate("=SUMPRODUCT((C3:C" & i - 1 & ")*(T3:T" & i - 1 & "))") / Cells(i, "C")
    Cells(i, "V") = Evaluate("=SUMPRODUCT((E3:E" & i - 1 & ")*(V3:V" & i - 1 & "))") / Cells(i, "E")
    Cells(i, "W") = Evaluate("=SUMPRODUCT((F3:F" & i - 1 & ")*(W3:W" & i - 1 & "))") / Cells(i, "F")

End Sub
.