Bir sayfadaki bilgilerin özetini oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Merhaba;
Daha önce bana çalıştığım işyeri ile ilgili bir çok makro uygulamaları geliştirerek işlerimin daha hızlı ve doğru yapılmasını sağladınız, yardımlarınız için teşekkür ederim. Şimdi sizlerden tekrar yardım isteyeceğim ve bu örnek eminim ki bir çok kişi tarafından sıklıkla kullanılabilecek ve herkesin işine ayarayabilecek bir örnek olacaktır.
Sorum şu şekilde :
1-Sayfa 1'de herhangi bir ayrım yapılmaksızın şirketin tüm müşterilerinin olduğu bir listemiz bulunmaktadır.
2-Sayfa 2 ye bu listedeki müşterilerden A1 hücresinde yazan ilçe bilgisine göre sayfa 1'de bulunan bu ilçeye ait müşterileri aktarmak istiyoruz. Yani bir anlamda Sayfa 1'deki bilgilerin bölgesel özetini yapmış olacağız. Tabi burda sayfa 2'ye sadece gerekli olan kolonların aktarımını yapacağız( Bu duruma göre kişiselleştirilebilir).
3-Sayfa 2'ye aktarma yaparken Sayfa 1'deki H sutununda "Ayrıldı" ibaresi olan müşteriler dahil edilmeyecektir (Önemli).
4-Sayfa 2'yi veya 3'ü veya ekleyeceğimiz diğer sayfaları açtığımız anda sayfa 1'de değişen verileri otomatik olarak gücelleyebilirmi? (Olmuyorsa düğme yardımıylada olabilir, çokta hazırcı olmamak lazım)

Not : Basitleştirilmiş bir örnektir ancak yapılacak olan makro programı isteğe göre değiştirilebilir nitelikte olacağından herkesin işine yarayabilir diye düşünüyorum.

Kollarını sıvayan herkese şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sorunuzla ilgili bir kaç detay hakkında bilgi verirmisiniz.

1-Sayfa isimleri sadece ilçe isimleri olmazmı? eğer olursa veriyi aktarmak daha hızlı ve kolay olur.

2-Sayfa1 deki listede bulunan tüm ilçelere ait bir sayfa mevcut olacakmıdır. Sayfalar önceden hazır olsa buda kodlamayı çok kolaylaştırır.

3-Sayfa1den aktarılan veriler sayfa1 den silinecekmidir. Silinirse bir sonraki aktarma işlemini yapmak daha kolay olacaktır.

4-Butonla aktarmak daha mantıklıdır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Sayın Leventm ilginize teşekkürler.
Sorularınızın cevabı :

1-Sayfa isimleri sadece ilçe isimleri olur ki zaten öyle yapacaktım.

2-Bu soruyu tam anlamamakla birlikte kasteddiğiniz her ilçe için birer sayfa yaratılmış olması ise bu yapılır. Veya bir sayfa içerisinde tüm ilçelerin dökümünü yapmaksa ayrı bir sayfaya bunuda yapabiliriz.

3-Sayfa 1'deki veriler silinmeyecek çünkü bu sayfalardaki veriler düşeyara formulü ile başka kitaplara aktarılıyor. Zaten amacımız özet yaratmak.

4-Butonla olmasında hiçbir mahsur yok.

Birde sayın leventm bu dosyayı kendime göre dahada genişleteceğimden (Yeni ilçeler eklemek-farklı kolonlar seçmek gibi) kolay genişletilebili olmasını sağlarsanız çok mutlu olurum. Tekrar teşekkürler.