Bir sayfadaki birden fazla sütundaki hücre toplamlarını başlığa göre aldırma

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba;
Yapmak istediğim ekteki dosyada "Büfe Ürünleri" sayfasındaki;
her satırdaki ürün için ayrı ayrı olmak üzere, sütun başlıklarına göre [/COLOR]başka bir sayfada (satış özet) toplamını aldırabilir miyiz?
Ancak şunu istemiyorum; her ilgili hücreyi işaretle artı ilgili hücre artı formülünden daha gelişmiş bi şeyler yapılabilir mi? Sadece sütun başlığına ve ürün adı adres gösterilerek.

Teşekkürlerimle,

İlknur YİĞİT

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

C4 hücresine yazarak tablonun diğer hücrelerine kopyalayınız..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('BÜFE ÜRÜNLERİ'!$B$4:$B$100=$B4)*('BÜFE ÜRÜNLERİ'!$C$1:$HK$1=C$1)*('BÜFE ÜRÜNLERİ'!$C$4:$HK$100))
.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim, çok işime yaradı:)

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Sayın Espiyonajl,

Bir önceki mesajımda teşekkür ederek çok işime yaradığını söylemiştim kesa formülü 1 gün için denemiştim ancak söyle bir problemim var;

Yukarıda önerdiğiniz formül ilgili dosyanın "Büfe ürünleri" sayfasının sadece E,F,G,H sütunlarının ilgili hücre değerlerini veriyor.
Halbuki benim istediğim, (sadece "Croissant"/ "Deforme Olan Ürün" ün satış özet sayfasına gelecek toplam değer için konuşacak olursak) "Büfe Ürünleri" sayfasında bulunan deforme olan ürün'e ait toplamı bulmak. yani; E5+L5+S5.....+HG5
Tekrar yardımlarınızı rica ederim.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Sayın Espiyonajl,

Bir önceki mesajımda teşekkür ederek çok işime yaradığını söylemiştim kesa formülü 1 gün için denemiştim ancak söyle bir problemim var;

Yukarıda önerdiğiniz formül ilgili dosyanın "Büfe ürünleri" sayfasının sadece E,F,G,H sütunlarının ilgili hücre değerlerini veriyor.
Halbuki benim istediğim, (sadece "Croissant"/ "Deforme Olan Ürün" ün satış özet sayfasına gelecek toplam değer için konuşacak olursak) "Büfe Ürünleri" sayfasında bulunan deforme olan ürün'e ait toplamı bulmak. yani; E5+L5+S5.....+HG5
Tekrar yardımlarınızı rica ederim.
Sütun başığı demiştiniz. Sütun başlarında da 5-6-7-8 gibi değerler var bu sayılara göre işlem yaptırmıştım. Bunları değiştirerek sonuça ulaşacağınızı düşünmüştüm..

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('BÜFE ÜRÜNLERİ'!$B$4:$B$100=$B4)*('BÜFE ÜRÜNLERİ'!$C$3:$HK$3=C$3)*('BÜFE ÜRÜNLERİ'!$C$4:$HK$100))
Bu şekilde deneyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
şimdi tamamdır:)