Bir sayfaya birden fazla kod yazma sorunu

Katılım
14 Kasım 2017
Mesajlar
618
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Bir sayfaya iki kod yazmak istiyorum hata veriyor ve iki kod da çalışmıyor bunun çözümü nedir acaba ? Yardımlarınızı bekliyorum.

1. KOD
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Not Intersect(Target, Range("AD7")) Is Nothing Then UserForm1.Show
End Sub
2. KOD
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Application.CutCopyMode = False Then
Application.Calculate
End If
End Sub
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ayni olaydan 2 tane olamaz.
Buyurun.:cool:
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Application.CutCopyMode = False Then
    Application.Calculate
End If
If Not Intersect(Target, Range("AD7")) Is Nothing Then
    UserForm1.Show
    Exit Sub
End If
End Sub
 
Katılım
24 Nisan 2021
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2016
Arkadaşlar Merhaba,
VBA'yı maalesef bilmiyorum fakat öğrenmeye çalışıyorum.

Aşağıdaki kod nispeten çalışıyor fakat hücrenin üstüne gelindiğinde bile değişiklik olmuş gibi algılıyor ve açıklama tarihini değiştiriyor.
Yapmak istediğim; sadece L sütununda ilgili hücredeki değişiklik tarihini getirmesi.

Yardımcı olabilirseniz minnettar kalırım.
Çok teşekkürler,

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Target.NoteText " Değiştirilme Tarihi " & Format(Date, "dd.mm.yy") & " " & Format(Now(), " hh:mm:ss") & " " & ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties(7).Value & " "
Dim RaBereich As Range, RaZelle As Range
Set RaBereich = Range("E4:E7000")
Application.EnableEvents = False
For Each RaZelle In Range(Target.Address)
If Not Intersect(RaZelle, RaBereich) Is Nothing Then RaZelle.Offset(0, -4) = Date
Next RaZelle
Application.EnableEvents = True
Set RaBereich = Nothing
End Sub
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,091
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Merhaba,
Sayfada her yeni seçim yaptığınızda kod tetiklenecektir.
Sadece değişiklik olduğu zaman çalışması için tetikleyici olarak Worksheet_Change olayını kullanmanız gerekiyor.
 
Katılım
24 Nisan 2021
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2016
Allah razı olsun ya :) Sanırım işimi görür :) Bu VBA konusunu kendi kendime öğrenmem mümkün değil gibi. İnternetten araştırdığımda bazı kodlar almanca çıkıyor bazıları ingilizce. Önerebileceğiniz bir kaynak var mıdır VBA konusunu en başından öğrenebileceğim?

Yeniden teşekkür ederim, çok sağolun.

Merhaba,
Sayfada her yeni seçim yaptığınızda kod tetiklenecektir.
Sadece değişiklik olduğu zaman çalışması için tetikleyici olarak Worksheet_Change olayını kullanmanız gerekiyor.
 
Katılım
24 Nisan 2021
Mesajlar
3
Excel Vers. ve Dili
2016
Arkadaşlar Merhaba,
Son bir yardıma ihtiyacım var.

Örneğin H sütunundaki veri silindiğinde uyarı çıkmasını nasıl yapabilirim? H sütunundaki veri olmadan dosya kaydedilemesin ya da başka veriler girilemesin gibi birşey yapmak mümkün müdür?

Çok teşekkürler,
 
Üst