bir sayfayı diğeri ile karşılaştırmak

Katılım
17 Aralık 2005
Mesajlar
9
Merhaba,
Benim sorum şöyle, Excel dosyasını yolluyorum. 1. sayfa tedarikçi firmaya yolladığım sayfa. Bu yüzden aynı ürünlerin toplanmasını istiyorum.
2. Sayfada benim izleme sayfam. 1. sayfadaki ürünlerin 2. sayfada toplam ürünlerden çıkartılıp bakiyeyi görmek istiyorum.
Yardımcı olabilir misiniz?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sayfa2'nin E2 hücresine aşağıdaki formülü kopyalayın. A2 hücresindeki ürünün sayfa1 deki toplam değerini getirecektir.


=ETOPLA(Sayfa1!$A$2:$A$65536;A2;Sayfa1!$B$2:$B$65536)
 
Katılım
17 Aralık 2005
Mesajlar
9
veyselemre,
Program harika olmuş, ellerine sağlık ve zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Benim küçük bir sorunum daha var. Kendim yapmaya çalıştım ama açıkçası beceremedim.
Þimdi bazı ürünler sayfa 1'de var ve sayfa 2'de yok. Bu demek oluyor ki sayfa 1'deki ürünler bana fazladan gelmiş. Ben sayfa 2'de düğmeye bastığımda sayfa 1'de olan bütün ürünler sayfa 2'de görülsün, sayfa 2'de çakışmayanlarda (-) olarak görünsün ki ben de onları iade edeceğimi bileyim. Umarım anlatabilmişimdir.
Tekrar çok çok çok teşekkürler.
 

veyselemre

Özel Üye
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
3,646
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
kodları aşağıdaki şekilde değiştirin
[vb:1:5653762a7e]
Sub ozetle()
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")
son_s1 = s1.[a65536].End(3).Row
SON_S2 = s2.[a65536].End(3).Row
s1.Range("A2:A" & son_s1).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=s1.Range("A2:A15"), CopyToRange:=s2.Range("A" & SON_S2 + 1), Unique:=True
For y = s2.[a65536].End(3).Row To SON_S2 + 1 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(s2.Range("A2:A" & SON_S2), s2.Cells(y, 1)) > 0 Then
s2.Cells(y, 1).Delete shift:=xlUp
End If
Next y
SON_S2 = s2.[a65536].End(3).Row
For x = 2 To SON_S2
Cells(x, 3) = WorksheetFunction.SumIf(Sheets("sayfa1").Range("a2:b" & son_s1), Cells(x, 1), Sheets("sayfa1").Range("b2:b" & son_s1))
Cells(x, 4) = Cells(x, 2) - Cells(x, 3)
Next
End Sub
[/vb:1:5653762a7e]
 
Katılım
17 Aralık 2005
Mesajlar
9
veyselemre,
dediğiniz gibi formülü girdim. Size ekini yolluyorum. Sizce niye olmadı. Mesela sayfa 1'de deterjan7'den sonrası sayfa 2'de olmadığı halde görünmüyor?
 

veyselemre

Özel Üye
Katılım
9 Mart 2005
Mesajlar
3,646
Excel Vers. ve Dili
Pro Plus 2021
s1.Range("A2:A15") kısmını aşağıdaki şekilde değiştirin

S1.Range("A2:A" & SON_S1)
 
Katılım
17 Aralık 2005
Mesajlar
9
veyselemre,
Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi oldu.
 
Üst