bir sayı grubu içindeki, belli toplamı veren hücre varyasyonları

Excel Vers. ve Dili
excel xp türkçe
Mrb arkadaşlar.Ben yeniyim ve excel konusunda acemi oldumu söleyebilirim.Ancak bi şeye ihtiyacım var.Şöyleki ben belli bir sayı grubu içinde örneğin 20 toplamını veren farklı sayı(hücre)varyasyonlarını gösterecek bi işlem yapmak istiyorum.Yani hangi sayı toplamları 20 değerini veriyor?bunu görmek istiorrum.Umarım yeterince açık yazabikmişimdir.Böyle birsey excel de mümkünmü mümkünse fazla karışık olmayan basit bi yöntem önerebilirmisiniz?
ÇOK TEŞEKKÜRLER

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar

Forumda "kombinasyon" yazarak arama yapın. Karşınıza örnek dosyalar çıkacaktır.

Bu dosyalardan faydalanarak, istediğiniz miktarda rakamla; çıkan kombinasyonların toplamı 20'ye eşit olana kadar ayıklama yapın.

Excel Vers. ve Dili
excel xp türkçe
Merhabalar sayın uzman öncelikle ilginize tşk ederim,ben cvbınıza yeni bakabildim.Dediğiniz gibi forumda konuyu aradım ancak istediğim gibi bir sonuç bulamadım.Biraz daha açık anlatmaya çalışayım:Benim elimde yaklaşık 140 sayıdan olusan bir veri grubu var ve bu grubun içindeki sayıların neredeyse yarısı negatif.forumdaki dosyalar genelde pozitif sayılar üzerine çalışılmış.Ben bu 140 sayıdan istediğim kombinasyonları,belirli bir toplamı verecek sekilde seçmek istiyorum.Örneğin Kom(140,5) fakat bu beşli kombinasyonun hepsi değil istediğim değerdeki toplamı veren kombinasyonları.Umarım yeterince açık anlatabilmişimdir.Eğer bir çözüm sunarsanız çok memnun olurum.Teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
excel xp türkçe
Ya arkadaşlar bu sorumu cvplayan çıkarsa çok sevinicem.Lütfen birisi ilgi göstersin...rica ediyorum..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Bahsettiğiniz sayıları içeren, örnek bir dosya ekleyebilir misiniz?