- Excel Vers. ve Dili
- 2017
Merhaba arkadaşlar.
Fonksiyonlarla yapmayı denedim ama beceremedim. Makrolardaki kodları yazmayı da bilmediğimden buradan sizlere sormak zorunda kaldım.
Bir yazıdaki cümleleri A sütununa yapıştıracağım.
Yazılacak kod bu cümlelerden içerisinde aynı iki kelime varsa o cümleyi silecek. Mesela
Herkes elma sever
Herkes armut sever
Bu iki cümle farklı satırlarda varsa "Herkes armut sever" satırını silecek.
Fakat aynı zamanda
Kitabını aldın mı
Kalemini aldın mı
cümlelerini de tespit ederse "Kalemini aldın mı" satırını da silecek.
Böyle bir makro yazılabilir mi?
Elimde aslında belirli kelimelerin geçtiği cümleleri silen bir kod var. Fakat bana asıl o cümleler gerekiyor. (Selam ve Naber kelimelerinin bulunduğu satırları B sütununa yazmak yerine bu iki kelimenin geçmediği satırları silen bir kod olsa o da işime yarayacaktır.) Yani bendeko kodun tam tersi de işime yarar.
Fonksiyonlarla yapmayı denedim ama beceremedim. Makrolardaki kodları yazmayı da bilmediğimden buradan sizlere sormak zorunda kaldım.
Bir yazıdaki cümleleri A sütununa yapıştıracağım.
Yazılacak kod bu cümlelerden içerisinde aynı iki kelime varsa o cümleyi silecek. Mesela
Herkes elma sever
Herkes armut sever
Bu iki cümle farklı satırlarda varsa "Herkes armut sever" satırını silecek.
Fakat aynı zamanda
Kitabını aldın mı
Kalemini aldın mı
cümlelerini de tespit ederse "Kalemini aldın mı" satırını da silecek.
Böyle bir makro yazılabilir mi?
Elimde aslında belirli kelimelerin geçtiği cümleleri silen bir kod var. Fakat bana asıl o cümleler gerekiyor. (Selam ve Naber kelimelerinin bulunduğu satırları B sütununa yazmak yerine bu iki kelimenin geçmediği satırları silen bir kod olsa o da işime yarayacaktır.) Yani bendeko kodun tam tersi de işime yarar.