Bir sütundaki bilgiyi süzerek başka sütuna kopyalamak

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Herkese merhaba,

2 ayrı dosyam var. Birinde sürekli bilgi girişi var diğerinde analizleri alıyorum. Dosyalar ekte içinde açıklama mevcut ama kısaca anlatayım. "Liste" dosyasının kod sütununda bulunan bilgilerin her birinden bir tanesini "Tablo" dosyasında R sütununda bulunan kod listesine kopyalaması gerekiyor. Yardımcılarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
Yardımcı olacak kimse yokmu acaba. Ya da konuyu tam anlatamadım mı? Liste dosyasında kod sütununda ki farklı her koddan bir tanesini(aynı olanlardan bir tane) Tablo dosyasında Kod listesi sütununa kopyalayacak ve sıralayacak. Uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
hamitcan linkler için sağol inceledim. Buradaki örnekler bir nebzede olsa işimi çözüyor fakat asıl sorun bu bilgiyi diğer tablo içine otomatik almakta bunu nasıl yapabilirim. Bu konuda yardımcı olabilirmisin.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki kodu, Tablo sayfasının kod kısmına ekleyin. Ayrıca, her iki dosyayı aynı klasöre ekleyin. Kod sayfayı aktif ettiğinizde çalışacaktır.
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
[r2:r500].Clear
c = 1
For i = 2 To 500
    a = ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[liste.xls]Sheet1'!R" & i & "C1")
    If a = 0 Then Exit Sub
    If WorksheetFunction.CountIf(Columns("r:r"), a) = 0 Then
        c = c + 1
        Cells(c, "r") = a
    End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
hamitcan kod işe yaradı teşekkür ederim ellerine sağlık. Yalnız Tablo dosyasını açınca kodun otomatik çalışmasını yapamadım. Yanlış birşeymi yaptım acaba.

NOT: Tablo dosyası açılınca otomatik çalışan başka bir makro var ondan olabilirmi acaba

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Güvenlik ayarlarınızı kontrol edin. Ayrıca makro dediğiniz mantıkta çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2016 TR
hamitcan merhaba yapamadım ama çokda önemli değil buton ekleyerek çözdüm. Herşey için teşekkür ederim, ellerine sağlık